Софийската филхармония излиза на откритата сцена в Парк-театър Борисова градина“

...
Софийската филхармония излиза на откритата сцена в Парк-театър Борисова градина“
Коментари Харесай

Маестро Найден Тодоров дирижира концерт с Марио Хосен на 29 юли, готви книга с разкази

Софийската филхармония излиза на откритата сцена в Парк-театър „ Борисова градина “ в компанията на цигуларя Марио Хосен и под диригентството на маестро Найден Тодоров, с цел да показват на публиката две творби от Йоханес Брамс и от Феликс Менделсон-Бартолди - Концерт за цигулка и оркестър в ре мажор оп.77 и Симфония №3 „ Шотландска “ в ла минор, оп.56.

Вчера същата стратегия е била изпълнена в Летния спектакъл на Варна и публиката е посрещнала осъществяванията доста топло, описа през Радио София маестро Найден Тодоров . Той посочи, че като диригент избира залата – там феновете се концентрират да слушат. Но навън атмосферата е друга, там основна роля имат и зрителните усещания.



„ През лятото човек може да показа с другари удоволствието от концерта, не толкоз да разсъждава върху музиката. Неслучайно сме избрали композитори романтици, те ни карат да усещаме “, добави диригентът.

Концертът в Борисовата градина е на 29 юли от 20 :00 ч. и е част от лятната стратегия на Филхармонията „ Споделете музиката “, която се реализира с поддръжката на Столичната община.

През август на Софийската филхармонияпредстои нови изяви, този път в „ Квадрат 500 “.

В диалога пред Катя Василева маестро Найден Тодоров анонсира и програмата на за наближаващата есен, както и за работата над първата си книга „ Полъх от ангели “ – алманах с разкази .

Чуйте.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР