Сядам пред вас съвсем приятелски и добронамерен, за да не

...
Сядам пред вас съвсем приятелски и добронамерен, за да не
Коментари Харесай

Костов с голям футболен анализ и отсече: Ще почакате за моята оставка

„ Сядам пред вас напълно другарски и доброжелателен, с цел да не стане по този начин, че половината общество да мисли, че Костов се укрива. Тренирахме през вчерашния ден в залата и все едно ние се укриваме. Сега е моментът да се извиня за агресивното си държание след мача с ЦСКА. Приемете извинението ми. Подчертавам, че съм бил задоволително правилен, старал съм се постоянно да бъда подобен. Има неща за този брифинг – доста съм обиден от някои неща, които се случиха. Всичко става в придвижване, до момента в който преживявахме загубите и инкасирахме слаби резултати. Тежестта пада върху треньора. Аз съм поел огромна отговорност и стоя зад думите си. Някои от нещата, които ме засегнаха, беше приключването на информация, която е подстрекателство на футболната общност, на левскарската общност. Че Костов и футболистите на почивката с ЦСКА сме имали спорове – това не е правилно. Сядам да опровергая тази лъжа. Няма по какъв начин да няма такова нещо последици, защото всички отрицателни неща се натрупат. Нека те да бъдат свързани с играта и резултатите, а не нещата, които се случват, или не, в съблекалнята “.

„ Другото нещо, което извънредно доста ме афектира – иронизира се към този момент играта на Левски. Иронията е сантименталната игра. Аз желая да посочи пред всички, че за сантименталната игра това е моя концепция и при първите диалози със Сираков го попитах той знае ли с какъв футбол се занимавам аз. Може ли във всички проблеми, които тогава имаше Левски, защото би трябвало да се върнем 10 месеца обратно. Ако ги разделим на две по 5, пъврите 5 играх с един тим, в този момент с различен. За това време не може да кажем, че би трябвало да се гордеем с работата, която свършихме, само че не се срамим, защото вие сами проследихте в интервала, който работихме дружно, че не всичко беше толкоз неприятно, колкото излиза в обществеността като внушения. Имаше моменти, в които изпитвахме усложнения – незабавно настъпваше офанзива, която естествено повлия на душeвността на целия тим, щаб и ръководители. Няма да прозвучи като опрощение това нещо и се надявам да бъдете справедливи. Не се извинявам себе си, а да защитя всички хора, които работят с мен. Зад мен стои треньорски щаб, медицински, ръководители, администрация дори. Естествено, има хора, които имат вяра в нашия футбол, само че дано бъдем справедливи – за тези 10 месеца работихме с два тима. За 10 месеца няма по какъв начин да наложим този тип футбол, който се мъчим да използван. Той е сложен за схващане, камо ли за използване. Ние няма да отстъпим от тази концепция, защото разбираме този футбол. Бяхме на прага да успеем. Мисля, че би трябвало да спра да беседвам, защото в действителност може да прозвучи като някакво опрощение, а не желая да е по този начин. Аз съм поел огромните отговорности в този клуб. Още един път се оправдавам, само че имаше причина. Вие би трябвало да бъдете по-внимателни, когато има конференции и като приказваме, нали, за телефони. Някои ме настъпваха, това е повода “, започва Костов.

 

„ Пламен Андреев е време да възмъжее и би трябвало да носи отговорност. Той е огромен мъж и би трябвало да пази мъжки. Стига сме го оправдавали. Изживяхме всички негови неточности. При разбора преди да пристъпя на работа в клуба, имахме доста слаба ефикасност от играта на вратарите. Говоря за статистика и вратарски неточности. Не искахме нов вратар, а Пламен да се развива. Най-лесно е да желаяме нов вратар. За Хоркаш призна, когато към този момент имахме оферта в клуба. Ние желаеме, не желаеме – би трябвало да се обърнем към някой. Това са въпроси към клуба и бяха заложени към мен. Преди този значим мач не обясних вярно нещата с Пламен. За него към този момент също имаме оферта. Не желая да забравяте, че изхоядщите прехвърляния, които са рекордни, са в действителност нещо, което си заслужава уважението. Въпреки че поехме рисковете поради най-хубавите ни играчи и отслабваме тима. Причината за слабите резултати е нарушаването на салдото. Търсим идеалния подобен за този тип игра. Този тип сантиментална игра. Много хора не схващат този тип игра. Ние вкарваме тези нововъведения в този тип футбол. Имаше мачове, в които бяхме сполучливи, а стадионът ни ръкопляскаше. Играта ни беше на моменти превъзходна “, продължи роденият в Добрич експерт.

„ Не бях подготвен за митинга, който беше разгласен три дни преди първия мач. Не съм бил подготвен за този митинг. Той продължава. Той не е спрял. Това е доста дълъг диалог и по тази причина не желая да изяснявам, защото ще излезе отново, че се извинявам. И аз бъркам, няма треньор, който не бърка. Най-голямата неточност за мача с Лудогорец е моя. Може би надцених нашия тим или подценил противника. На полувремето станаха нещата, които станах. Трябваше да сменя Охене, защото всички пристигнаха на главата ми и ми споделиха, че Охене ще получи втори жълт картон, тъй като те нападнаха основния арбитър. Вместо да жертвам правилата си, жертвах Охене. Аз го смених тогава. Нарушен баланс в нарушен баланс. Аз съм поел отговорността. Нея ще я чуете най-после. Никога не съм определял какви въпроси да ми задавате. Извинявам се още един път. Направих го два пъти “, продължи Костов.

„ Дали сме си време със Сираков, не съм освободен от тима. Не може по този начин – става треньора и си отпътува и след това отново отначало. Защитавам ползите на хора, които са свързани с мен. Имам щаб, футболисти. Съмнявам се, че има такива, които не ми имат вяра. Искам да приказваме повече за играта ни, която е иронизирана. Фокусът е върху нея. Аз мисля, че фундаментът за печелене и реализиране на положителни резултати е играта. Цялото изпитание е точно това. Според мен играта на нашия тим завишава интереса към нашите играчи. Затова се осветиха в тези мачове. Игра като Кордоба, който е бранител и дава началото на позиционните ни офанзиви, прави 110-115 механически дейности. Ако бяхме на старите статистики, които бяха 60-70, по какъв начин щеше да се одобри. Не търсете повода, където я няма. Тя е в салдото, по какъв начин да го обясня по-добре “.

„ Винаги съм имал съгласие със Сираков. Той постоянно ме е разбирал, защото е остроумен човек. Вижда по-далеко, защото е много умел и много години ръководи футболния тим. Като приказвах за митинг, имам въпроси към вас. Вие се занимавате с публицистика. Нали би трябвало да отхвърляме експанзията и митингите? Плакатът „ Сираков – вън “ е цяла година против нас. Аз не го одобрявам това нещо. С ЦСКА по този начин се развиха нещата, до 25-ата минута бяхме с по-добра статистика, по-добра игра,с повече обстановки. Така се случи, това е футбол. Няма по какъв начин да се извинявам за нещо, което се е случило. Предният път си потеглих без брифинг. Тогава беше друга обстановка, други хора управляваха, други ползи. Сега са други чувствата. Сега сме в стадий, който може да надградим. Прословутите отговорности към Национална агенция за приходите съвсем ги погасихме. Това е триумфът на Сираков, Боримиров, Йовов. Те основават идеални условия за сполучлива работа. Ние нямаме искания. Каквото сме поискали, това са ни дали “, продължи Николай Костов.

„ Не желая да наемам Сираков по празниците, защото е със фамилията си на отмора. Анализираме обстановката, с цел да създадем същински диалози и нещата, които аз ще желая да не участва единствено той, а всички заинтригувани ръководители в нашия клуб. Сега ще потренираме тима с дребното футболисти. Трябва да изчакате за моята оставка “, акцентира той.

„ Очаквах някои мачове да се провалим, по този начин се и случи. Мен ме интересува единствено играта. Това преследваме – целият треньорски щаб. Аз желая тази игра, желаех тя да бъде пиедестал за триумфите, а не да ритаме, бягаме и скачаме и играем футбол, който да е основан единствено на резултатите. Наистина приказваме за красиви осъществявания, които да притеглят интереса на почитателите. Да си потеглят след мачовете удовлетворени. Като осъществяване, взаимоотношение, а освен като резултат. И ние сме имали тежки мачове и победи с 1:0 “.

„ Дисбалансът е общ. Той е в резултат на много контузии, които се получиха в тима. Те станаха в моменти, когато имахме потребност от тези футболисти. Имахме физически нарушен баланс. Чакаме новите попълнения да се приспособяват към нашия футбол. Времето постоянно е в интерес на обиграването на един тим “, заключи Николай Костов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР