Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за пореден случай на

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за пореден случай на
Коментари Харесай

Съдят непълнолетен, заканвал се да убие жена с мачете в столицата

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за следващ случай на отправени закани с ликвидиране, а причинителят е малолетен.

На 24 ноември 2017 година, потърпевшата К., живуща в София, ж.к. " Студентски град ", излязла да разноски своя домакински любим към 00.25 часа. На път към изхода на кооперацията, К. срещнала обвинения Р. (непълнолетен към тази дата). В този миг той блъскал намиращата се на същото място свидетелка С. в гърба, отправяйки й заплашителни и обидни реплики. К. се пробвала да се намеси и да предотврати разногласието сред двамата, предупреждавайки Р., че ще уведоми полицията.

Без да се съобрази с казаното от К., малолетният размахал към нея огромен нож, вид " мачете ", крещейки, че " ще я заколи " и " накълца на части ". След като отправил тези закани, той траял пререканието си със С. През това време К. подала сигнал на телефон 112, а пристигналите на място полицейски чиновници задържали причинителя.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура, в хода на което на Р. е повдигнато обвиняване за отправяне на опасност с ликвидиране.

Разследването е завършено, като на 29 януари е импортиран обвинителен акт против Р. за описаните нагоре действия. Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Софийски областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР