Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност К.Х. за незаконно

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност К.Х. за незаконно
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на Кристиян Христов за незаконно подслушване на Петьо Еврото

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност К.Х. за нелегално потребление на техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

 

За интервала от 25.05.2018 година до 30.05.2023 година на разнообразни места на територията на гр. София, обвиненият К.Х. без съответно позволение, което се изисква по закон, е употребявал особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация – закононарушение по член 339а, ал.1 от Наказателен кодекс.  В хода на следствието е открито, че К.Х. е записвал срещи на обвинения П.П. с разнообразни български жители и магистрати. 

 

На К.Х. е наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 1000 лв., както и възбрана за овакантяване на рамките на Република България. 

 

Междувременно по същото досъдебно произвеждане обвиненият П.П. е разгласен за търсене посредством Интерпол и Шенгенската осведомителна система (ШИС). Чрез ШИС е оповестено за търсене и детето на П.П.

Разследването по случая продължава. 

 

Тази седмица чиновници на ГДБОП задържаха пред входа на Българска телеграфна агенция  Кристиян Христов, който трябваше да даде конференция в Националния пресклуб на организацията на тематика: „ Осемте джуджета “ от вътрешната страна и порочните способи за преодоляване на правосъдната система “.

 

Формалният притежател на сдруженията „ Изамет “ Кристиян Христов е забъркан в абсурда, станал прочут като,,Осемте джуджета ”. Работил е за Любена и Петьо Петрови и е осведомен с порочните практики за преодоляване на прокуратурата и други държавни структури, написа в анонса на конференцията, която Христов трябваше да даде.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР