София. Земеделието понесе много тежък удар заради COVID кризата, заради

...
София. Земеделието понесе много тежък удар заради COVID кризата, заради
Коментари Харесай

Тодор Джиков: Земеделието понесе много тежък удар заради COVID кризата

София. Земеделието понесе доста тежък удар поради Коронавирус рецесията, поради затворените заведения за хранене и хотели, само че вместо да забележим светлина в тунела, се стовари жестокият удар на ценови нараствания на гориво, ток и сила. Това сподели Тодор Джиков, ръководител на Асоциацията на картофопроизводителите в предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ .

„ Изключително значим моменти за тази нежна обстановка, в която се намира българското земеделие. В секторите плодове и зеленчуци, там където сме извънредно недофинансирани, не се създава към този момент съвсем нищо, доста съществено би трябвало да си сложим въпроса, ние и политическото управление желаеме ли да произвеждаме в България или ще внасяме единствено артикули от европейските си сътрудници “, уточни още той.

Според Тодор Джиков министерството на земеделието би трябвало да направи тактика за оцеляване на оранжейното произвеждане. По думите му би трябвало да се покрие разликата в разноските за отопление на оранжериите, за тези които ще заложат артикули за март и април.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР