София. Зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов бе сред официалните

...
София. Зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов бе сред официалните
Коментари Харесай

Зам.-кмет Дончо Барбалов приветства участниците в Световната купа по акробатика

София. Зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов бе измежду формалните посетители, приветствали участниците в почналия през днешния ден в шампионат за Световната купа по акробатика.

„ За нашия град е чест да кажем „ Добре пристигнали “ на най-хубавите в този по този начин атрактивен и известен спорт. След година и половина пауза София приема международния хайлайф в акробатиката. Желая ви триумф и нека на идващите огромни надпревари да сме без здравни маски, “ сподели Барбалов на церемонията в зала „ Асикс Арена “.

С приветствени адреси към присъстващите се обърнаха още президентът на БФ Акробатика Владимир Колев и Рози Таймърс – ръководител на Техническия комитет към Международната федерация. Сред формалните лица бе и помощник-ректорът на НСА проф. Кирил Андонов. Последва къса фолклорна стратегия и незабавно по-късно стартираха първите осъществявания от шампионата.

След близо година и половина пауза поради здравните ограничения, този уикенд в София акробатиката прави своя рестарт със стартовете за Световната купа. Успоредно на конкуренциите ще има съпътстващ интернационален шампионат за по-младите. От през днешния ден до неделя свои осъществявания ще покажат общо над 300 участници от 11 страни. Поне 140 от тях ще се показват в шампионата за Световната купа, за който у нас дойдоха едни от най-класните състезатели в света. В младежкия шампионат ще забележим над 80 деца и юноши от България плюс техни връстници от чужбина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР