София. Водосвет по повод пускането на новия участък от софийското

...
София. Водосвет по повод пускането на новия участък от софийското
Коментари Харесай

Пуснаха новия участък от третата линия на софийското метро

София. Водосвет във връзка стартирането на новия сектор от софийското метро бе отслужен на метростанция „ Мизия/Нов български университет “ в ж.к. „ Овча купел “.
Участъкът е с дължина 4 км от ж.к. „ Красно село ” през ж.к. „ Овча купел ” до Околовръстен път при кв. „ Горна баня ” и има общо 4 метростанции - „ Овча купел ”, „ Мизия/Нов български университет ”, „ Овча купел 2 ” и „ Горна баня ”.
С стартирането на тези 4 км от Линия 3 дължината на столичното метро става 52 км с 47 станции.
С продължението на метролинията до кв. „ Горна баня “ в употреба влиза и новоизградената жп спирка „ Горна баня “, на която по реализирана договореност сред БДЖ, Директива за птиците „ НКЖИ “, Столична Община и „ Метрополитен “ ЕАД, ще стопират всички влакове пътуващи по направлението сред София и Перник.

На церемонията кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че метрото е най-важният план за града и нейна идея. Тя посочи, че в „ Овча купел “, дружно със градежа на метрото, са били актуализирани съвсем всички огромни булеварди. „ Построихме 3 паркинга за 700 автомобила. Метрото е най-стратегическият и значим план - както транспортен, по този начин и екологичен, а и градоустройствен. Важно е метрото да не стопира “, добави кметът. Фандъкова разяснява, че не схваща политици, които приканват метрото да не се продължава. „ Докато съм кмет ще поставям старания освен да се строи, само че и да се възнамерява, тъй че да можем да обезпечим неговото строителство за години напред. Метрото не е план за един ден “, добави тя. Тя прикани хората да не се поддават на празно политиканстване. „ Имаме подготвеност да продължим третата линия от станция „ Хаджи Димитър “ към „ Левски-Г “. приготвяме се и за продължението през „ Слатина “, зала „ Арена Армеец “, Тех парка до Окръжна болница “, разясни тя. „ Тези сектори са заложени в Националния проект за възобновяване и резистентност. Настоявам час по-скоро Планът да бъде изпратен в Брюксел. Да не пречим на това софиянци, а и всички поданици на България да се възползват от европейската взаимност “, сподели още тя.
Кметът регистрира, че с новооткрития сектор още 50 00 души ще могат да употребяват най-екологичния превоз. „ За 12 минути жителите ще могат стигнат до центъра и от там да се свържат с останалите линии ", съобщи Фандъкова.

Министърът на превоза в оставка Росен Желязков означи, че метрото е прелестен образец, че не с говорене, а с действителна работа се реализират същински резултати. Той честити на присъстващите Лазаровден. „ Предстои Страстната седмица, един интервал, в който би трябвало да бъдем смирени в очакване на Възкресение Господне. Това е интервал, в който би трябвало да създадем вглъбено в себе си размишления и поучения за протичащото се сега “, разяснява той.
Изпълнителният шеф на „ Метрополитен “ инж. Стоян Братоев добави, че третата метролиния е от ново потомство. „ Тя е с нов вид автоматика, с перонни преградни порти, които защищават пасажерите от влаковете. Самото ръководство на метрото е от друго потомство. Местоположението на влака се фиксира от системата до сантиметър. Има автоматика, която контролира скоростта на влаковете “, изясни инж. Братоев. Той посочи, че функционалностите на машиниста са много лимитирани, само че все пак е нужна фигура. „ Машинистът следи държанието на пасажерите, а в рискови обстановки може да поеме ръчно ръководство на придвижването “, разясни инж. Братоев.
Цветан Кюланов, началник на представителството на Европейска комисия в България честити новата облага на софиянци и съобщи, че Комисията е подготвена да оказва помощ на българските управляващи, с цел да усъвършенстват ръководството на планове в интерес на жителите. „ Всички ние би трябвало да работим неуморно “, разяснява той. По думите му в този момент, когато на дневен ред е Европейският проект за възобновяване и резистентност, това е още по-важно. „ Всички би трябвало да поставим старания да не се фиксираме върху съответни дати, а да работим за оптимално качествени вложения и оптимално ефикасни промени. Това ще разреши да дадем един мощен подтик на българската стопанска система, която да я извади от рецесията “, сподели още той.

Във видео, излъчено в обществената мрежа „ Facebook “ министър председателят в оставка Бойко Борисов разяснява, че упованията на софиянци са съвременен, цифров град и интернет на всички места. „ Трябва да създадем цифрова София. Всичко това би трябвало да го извършите вие “, съобщи той. По думите му, в случай че е било елементарно са щели да го създадат комунистите. Борисов съобщи, че в Москва има метро от години, а тук преди ГЕРБ не е имало.

Мариела ЧЕПЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР