София. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна

...
София. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с представители на туристическия бизнес и Министерството на външните работи

София. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира работна среща с доцент доктор Румен Драганов, ръководител на Конфедерацията на българския туристически бизнес, Павлин Петров - Българската асоциация на заведенията, Милен Люцканов, заместник-министър на Министерство на външните работи. Основен фокус на полемиката бе подготовката на идния летен сезон и изискванията за пътувания от Англия и Русия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .

" Предвид динамичността в развиването на пандемията е мъчно да се вършат дълготрайни прогнози и проекти, изключително за интернационалните пътувания и това какви ограничения могат да бъдат въвеждани или премахвани ", сподели вицепремиерът. Тя посочи, че все още по информация от Министерството на здравеопазването не са въведени изключения от условието за показване на документ за негативен резултат от извършен PCR тест, бързи проби за съществуване на антитела след преболедуване на COVID-19 или сложена ваксина против COVID-19.

" Предвид идния летен сезон и хипотетичния и предстоящ рестарт на туризма, както и почналите продажби на туристически пакети, считаме за належащо чиновниците от бранша, които извършват служебните си отговорности чрез директен контакт с огромен брой хора, да бъдат предпочитано планувани в Националния имунизационен проект на България ", уточни министър Николова. Тя изясни, че това се отнася за рецепционисти, камериерки, сервитьори, бармани, както и част от наземния личен състав на летищата, и разясни, че към този момент се работи и по съответен лист на заетите от бранша, който ще бъде възложен на Министерството на здравеопазването.

" Считаме, че процесът по имунизация на заетите лица в туристическия бранш следва да изпреварва по време разрешаването на туристическите пътувания за осъществяване на спокоен летен сезон 2021. Това ще способства и за популяризирането на България като безвредна и сигурна дестинация ", сподели Марияна Николова.

По информация на бизнеса и техните външни сътрудници сега има голям интерес и записвания за пътувания през летните месеци. Доц. Драганов уточни, че се работи интензивно, като даже има оповестени стратегии за 2022 година. Според него браншът би трябвало да се готви за сезон с по-високи упования от прогнозите все още. Той смята, че лято 2021 ще повтори значително сезон 2020 като дълготрайност, обхващаща интервала от средата на юли до октомври, само че с по-голям брой пътувания. Представителите на бизнеса показаха, че е добре оповестяването на старта на сезона да е 4 седмици преди фактическото му начало, като разясниха, че това време е нужно за работещите да се приготвят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР