София. Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова

...
София. Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Вицепремиерът Корнелия Нинова апелира да се спре прехвърлянето на акциите от Международен панаир Пловдив АД на Пълдин туринвест АД

София. Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова изпрати писмо до Областния шеф на Варна Марио Смърков, в което моли да бъде спряно взетото от Общинския съвет на града решение от 10 декември 2021 година и вписването в Агенция по вписванията. С него се трансферират акциите, притежавани от Община Варна от " Международен панаир Пловдив " АД на сдружението " Пълдин туринвест " АД. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността .

В писмото се приканва Областният шеф на Варна да упражни нормативно регламентираните му пълномощия за практикуване на надзор за правомерност на решенията на Общинския съвет, според чл.45, алинея 4 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация.

Министърът на стопанската система и промишлеността поддържа позицията на страната, изразена в три поредни писма от 26 октомври и 8 и 10 декември тази година, с които се упорства да се извърши решението на Общинския съвет във Варна от 2 май 2017 година и да върне на страната акциите, представляващи 29% от капитала на " Международен панаир Пловдив ".

„ Министерството на стопанската система не е трансформирало позицията си, че апорта на акциите от " Международен панаир Пловдив ", които Варна има в " Пълдин туринвест " АД съставлява акт на скрита приватизация “, акцентира вицепремиерът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР