София. Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов не вярва в

...
София. Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов не вярва в
Коментари Харесай

Христо Иванов, ДБ: Можем само да се изсмеем на проверката на Цацаров от прокуратурата

София. Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов не има вяра в инспекцията, която прокуратурата ще направи на подалия оставка началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров, оповестиха от пресцентъра на " Демократична България " . Според него оставката му е опит да избегне неизбежното му уволняване, а връщането му в прокуратурата е тип признателност на статуквото.

„ На инспекцията, която прокуратурата стартира по искане на Цацаров, можем да кажем единствено „ ха-ха “. Както и да се развие тази инспекция, то няма да има общо със законността, тъй като тя изисква обективност и безпристрастност. Прокуратурата на Иван Гешев не може да бъде обвинена в безпристрастност, никой не й има вяра ”, съобщи Иванов пред вестник “Сега ” .

Христо Иванов счита, че с изпреварващата си оставка към този момент няма време Цацаров да бъде уволнен дисциплинарно от КПКОНПИ. Цацаров ще може да бъде подложен на парламентарен надзор, само че не и да се развие произвеждане по отнемането на позволява за класифицирана информация и последствията от това лишаване.

“Очевидно с оставката беше търсена изненада. Цацаров рационално се пробва да резервира лице, да изпревари неизбежното – да бъде уволнен. Но и да не допусне раздялата му с КПКОНПИ да има темперамент на ликвидиране, морална глоба на неговото държание ”, съобщи той.
Съпредседателят на “Демократична България ” счита, че Цацаров се употребява с поддръжката на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Делян Пеевски и не може да се чака справедлив резултат при актуалната настройка в ръководството на прокуратурата.

“Главният прокурор в България по длъжностна характерност е основен страж на статуквото. Цацаров беше един от най-ефективните му пазители. И съм сигурен, че господарите на това статукво, което назоваваме Сарайския модел, са му изключително признателни. Той беше не просто обслужващ личен състав. Той е техен съидейник и по тази причина беше наименуван от Йордан Цонев интелектуалец ”, добави той.

Христо Иванов счита, че промяната на основния прокурор Иван Гешев е допустима, само че ще отнеме време.
“Това е по-сложно в сравнение с някои хора им се желае. Всеки от вероятните пътища ще отнеме време и изпитание. Ние от “Демократична България ” сме гаранти, че това изпитание ще бъде направено, само че работим в съответен подтекст ”, съобщи той.

“Коалицията е комплицирана. В предходните два Народното събрание сме обсъждали законодателните промени, само че мандатоносителят занапред навлиза в тази материя. Законопроектите са подготвени в Министерството на правораздаването и се надявам бързо да има политическо решение да бъдат придвижени към Народното събрание и признати ”, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР