Apple разработва свой собствен чип за управление на софтуер за

...
Apple разработва свой собствен чип за управление на софтуер за
Коментари Харесай

Apple работи върху AI чипове за центрове за данни

Apple създава собствен личен чип за ръководство на програмен продукт за изкуствен интелект в центрове за данни, заяви Wall Street Journal, цитирайки хора, осведомени с въпроса. Компанията, която изостава от своите съперници във връзка с изкуствения разсъдък, до момента избягваше въпроси по отношение на проектите си за технологията.

Продължаваме да се усещаме доста оптимистични по отношение на нашите благоприятни условия в генеративния AI и вършим обилни вложения “, сподели изпълнителният шеф Тим Кук в изявление за Reuters.

Проектът, с вътрешно кодово име Project ACDC (Apple Chips in Data Center), има за цел да употребява експертния опит на Apple в дизайна на чипове за своята сървърна инфраструктура, се споделя в информацията на медията.

По плана ACDC се работи от няколко години, само че не е известно дали и по кое време ще бъде оголен.

Сървърният чип на Apple евентуално ще бъде фокусиран върху осъществяването на AI модели, известни също като „ умозаключения “, а не върху образованието на AI модели, се споделя в информацията.

Apple не отговори незабавно на настояването на Reuters за коментар.

Компанията работи в тясно съдействие с Taiwan Semiconductor Manufacturing Co за планиране и иницииране на произвеждане на такива чипове, написа WSJ, добавяйки, че остава нестабилно дали и двете компании са постигнали финален резултат.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР