София. Рекордните 138 ориентировачи стартираха в националното състезание, което бе

...
София. Рекордните 138 ориентировачи стартираха в националното състезание, което бе
Коментари Харесай

Стотици ориентировачи превзеха НДК с феста на „София – евростолица на спорта“

София. Рекордните 138 ориентировачи стартираха в националното съревнование, което бе част следващия състезателен празник НДК – 360. Фестивалът се провежда от „ София – европейска столица на спорта “ за четвърта поредна година и сплотява няколко събития в празник за да промотира опциите за спорт в столицата и особено в и към НДК, откъдето в действителност стартира и пътят от центъра на града към планината Витоша.

Тази есен ориентирането бе включено и в календара на Българската федерация със стартове в три възрастови групи, което породи спомагателен интерес към проявата. Най-добре из коридорите, фоайетата и залите на НДК се показа Мартин Йорданов (Валди София), следван на 2:05 мин. от Борис Йосифов (НСА – Сивен София) и Апостол Атанасов (Трапезица 1954 Велико Търново) на 2:11 мин закъснение. При дамите най-бърза бе Елица Атанасова (Трапезица 1954 Велико Търново), изпревалира с 1:55 мин. Лусиле Шателон (НСА – Сивен София), трета, на 3:02 мин. е Моника Ламбева (Бачо Киро-94 Дряново).

С голям интерес присъстващите наблюдаваха фасадното нанагорнище на НДК, което още веднъж бе с директни елиминации. Зрителите бяха впечатлени от ученията на експертите изкачващи се по въжетата около прозорците на постройката.

Междувременно десетки хиляди столичани следиха демонстрациите по 20 типа спорт на спонтанни сетове в пространството пред НДК. Някой от присъстващите се включиха сами като изпробваха своите умения под наставленията на експертите.

Фестивалът е част от годишната „ Европейска нощ на спорта “ с уредници Столична община, Фондация „ София – Европейска столица на спорта “, НДК, НСА „ Васил Левски “ и Българска федерация по насочване с поддръжката на Министерството на младежта и спорта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР