София. Продължава активната комуникация на ръководството на Министерството на енергетиката

...
София. Продължава активната комуникация на ръководството на Министерството на енергетиката
Коментари Харесай

ТЕЦ „Марица изток 2“ включва още мощности за работа на свободния пазар

София. Продължава дейната връзка на управлението на Министерството на енергетиката с Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ във връзка работата на централата за свободния пазар. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството.

По данни на Българската самостоятелна енергийна борса упованията за на следващия ден, 9 август 2021 година, цените на електрическата енергия на сегмента „ Ден напред “ още веднъж надвишават 300 лв/МWh. В отговор на тази обстановка управлението на Министерството на енергетиката настоя пред управлението на ТЕЦ-а на следващия ден да бъдат пуснати спомагателни мощности на централата за работа на свободния пазар. Това е опция както за реализация на спомагателни доходи от страна на централата, по този начин и за понижаване на натиска върху пазара от високите цени на електрическата енергия.

Само преди броени дни, вследствие на деен разговор на управлението на Министерството на енергетиката с Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “, за работа на свободния пазар на цялостна мощ бе включен трети блок на централата, която до тогава работеше с два от своите осем блока. Това незабавно даде отражение върху цените, намалявайки техните стойности с към 70 лева за ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР