Президентът на САЩ Джо Байдън каза в сряда, че няма

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в сряда, че няма
Коментари Харесай

Байдън казва, че САЩ няма да доставят оръжия на Израел, за да атакува Рафах

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в сряда, че няма да достави нападателни оръжия, които Израел може да употребява, с цел да предприеме изцяло нахлуване против Рафах, последната огромна Крепостта на Хамас в Газа, заради угриженост за благосъстоянието на повече от един милион цивилни, приютили се там.

Г-н Байдън в изявление за CNN сподели, че Съединени американски щати към момента са ангажирани със отбраната на Израел и ще доставят Iron Dome ракетни прехващачи и други отбранителни оръжия, само че че в случай че Израел влезе в Рафа, „ няма да доставим употребяваните оръжия и артилерийски снаряди, които са били употребявани “.

Интервюто означи най-твърдото обществено мнение на господин Байдън разяснява към момента по отношение на евентуалната израелска военна интервенция.

Това следва решението му да спре доставката на тежки бомби за Израел предходната седмица заради опасения, че съдружникът на Съединени американски щати се доближава към офанзива против Рафа макар обществени и частни предизвестия от неговата администрация.

Съединени американски щати исторически са предоставяли големи ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР