София. Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за овладяване и

...
София. Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за овладяване и
Коментари Харесай

Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия в седем общини в страната

София. Правителството отпусна над 5,13 милиона лв. за преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия в седем общини в страната. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

От обезпечената от кабинета сума 3 400 000 лева са избрани за създаване на подпорни стени в региона на пътя Кричим – Девин. „ Да се създадат подпорни стени, с цел да не се унищожи пътят. Навремето по този начин е строено, по тази причина през днешния ден ние ремонтираме главно и вършим нови пътища като да вземем за пример Автомагистрала „ Тракия “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов в хода на постоянното държавно съвещание.

Областният шеф на Пловдив Дани Каназирева посочи, че засегнатата подпорна стена е построена преди повече от 50 години и в случай че не се подхващат нужните ограничения, може да се унищожи пътят, който е съществено ремонтиран.
„ Хубаво укрепете пътя, с цел да не се получават срутища и свлачища като при предходни ръководства, които след това ние да поправяме “, разпореди министър председателят Борисов.

Правителството отпусна 82 702 лв. за разчистване коритото на р. Бели Лом. „ От 30-40 години там нищо не е правено, паднали са дървета, което при по-сериозен дъжд може да наводни целият град. Сумата е изцяло навременна и задоволителна, с цел да създадем нужното “, съобщи регионалния шеф на област Разград Гюнай Хюсмен и изрече признателност към държавното управление.

Кабинетът обезпечи 65 850 лева, с които регионалният шеф на област Бургас да обезпечи отстраняването на провалите от падналите превалявания и високите води на р. Велека в края на януари и началото на февруари т.г. по трасето на инженерно-възпрепятстващото оборудване на българо-турската граница.

Правителството отпусна 1 405 715 лева на община Кресна за подсилване на дере и възобновяване на улица в с. Долна Градешница, както и за възобновяване на подпорни стени на р. Струма в региона на града. „ Винаги сме подпомагали дребните обитаеми места, както огромните градове. Затова отпускаме средства за Долна Градешница “, безапелационен бе министър председателят Борисов. Министър-председателят подчертава, че микро- и дребният бизнес около трасето на автомагистрала Струма ще продължи да се развива, а държавното управление ще е изпълнило още един стихотворец ангажимент за запазването на поминъка на хората в региона.

„ Сърдечно благодаря за оказаната ни помощ. Проектите, които финансирахте, са ни извънредно нужни, тъй като това ще докара до сигурността на нашите съграждани “, съобщи кметът на Кресна Николай Георгиев. Той добави, че финансовата помощта за дерета също е доста значима, тъй като при проливни дъждове те се наводняват и се засягат къщите на хората.

За Община Сапарева баня кабинетът през днешния ден обезпечи 60 000 лв. за аварийно-възстановителни работи на водовземно оборудване за минерална вода. Кметът Калин Гелев изрече признателност за бързата реакция на държавното управление, защото налагащите се ремонтно-възстановителните действия касаят най-горещия минерален извор на континентална Европа с температура от 103,8 градуса. „ В края на февруари стана доста огромна повреда, овладели сме я, само че трябват незабавни възстановителни действия и създаване на колекторни тръби. Надяваме се да сложим кран, тъй като водата блика непрекъснато “, акцентира Гелев.

Министър-председателят Борисов уточни, че Сапарева баня се е трансформирала в един от най-хубавите курорти у нас и желано място в България. Борисов пое ангажимент за реализирането на план, който да усъвършенства инфраструктурата в общината.

Правителството обезпечи също 62 000 лева за възобновяване на постройката на Държавната психиатрична болница в Кърджали и над 57 500 лева за възобновяване на покрива на образователния корпус на Професионалната техническа гимназия „ Иван Райнов “ в Ямбол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР