София. Новоизбраното 47-о Народно събрание ще проведе първото си заседание.

...
София. Новоизбраното 47-о Народно събрание ще проведе първото си заседание.
Коментари Харесай

Новоизбраното 47-о Народно събрание ще проведе първото си заседание

София. Новоизбраното 47-о Народно заседание ще организира първото си съвещание. То бе свикано от президента Румен Радев след извършените на 14 ноември предварителни парламентарни избори. Това е третото Народно заседание, което българските жители избират за тази година, защото 45-ото и 46-ото имаха къс живот.

По традиция съвещанието ще бъде намерено от най-възрастният депутат. Първият звънец на новата легислатура ще удари Силви Кирилов от „ ИТН “.
Ще прозвучат химнът на Република България и този на Европейския съюз. В първото съвещание на 47-ото Народно заседание новоизбраните депутати би трябвало да положат клетва.

Парламентарно показаните сили ще излязат и с заявления за началото на новото Народно заседание. В 47-мия парламент ще има 7 парламентарни групи.

Най-голямата парламентарна група е на „ Продължаваме промяната “, следвана от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “, „ ИТН “, „ Демократична България “ и „ Възраждане “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР