София. Ние няма да подкрепяме правителство, излъчено от г-н Борисов

...
София. Ние няма да подкрепяме правителство, излъчено от г-н Борисов
Коментари Харесай

Мая Манолова, „Изправи се! Мутри вън“: Ние няма да подкрепяме правителство, излъчено от г-н Борисов и от ПП ГЕРБ

София. Ние няма да поддържаме държавно управление, излъчено от господин Борисов и от Политическа партия ГЕРБ. Това сподели ръководителят на ПГ на Коалиция „ Изправи се! Мутри вън “ Мая Манолова по време на консултациите с президента Румен Радев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Българският народ с вота си на 4 април даде избор за смяна, а не за възпроизвеждане на статуквото. Бихме подкрепили кабинет с присъединяване на партиите на митинга „ ИТН “ и „ Демократична България “. В предизборната акция и след първите ни взаимни дейности в Народното събрание ние имахме цялостно съгласие във връзка с нуждата на осъществяване на дълбока правосъдна промяна, промени в изборните правила. Имахме и ясна поддръжка за българския бизнес, стопанска система, отбрана на уязвимите групи, поддръжка на пенсионерите. Не на последно място - общата ни воля осъществяване на проверка на ръководството на Бойко Борисов “, сподели още тя.

Мая Манолова уточни, че „ Изправи се! Мутри вън “ има четири съществени целта.

„ Приветстваме прозрачността, с която президентската институция организира процеса на съвещания с парламентарните сили. Нашата парламентарна група на „ Изправи се! Мутри вън “ е парламентарна група, респективно платформа, на елементарните хора, на жителите. Ние сме изпратени в българския парламент, с цел да пазиме техните ползи. Ние виждаме нашите цели в четири съществени направления – проблеми, търсещи решения, които вълнуват жителите на България. Първият несъмнено е обвързван с умелото ръководство на пандемичната рецесия, с нов Вакси национен проект и с поддържане и обезпечаване на жизненост на здравната система. Вторият приоритет е обвързван с упованията за незабавна икономическа поддръжка както за бизнеса, по този начин за семействата, за българските жители, за уязвимите групи. Ние сме подготвени и към този момент внесохме законодателен пакет за поддръжка на микропредприятията, на дребните и междинните компании, на българските семейства, на хората, останали без работа поради Коронавирус рецесията и на българските пенсионери. Третият приоритет е обвързван с упованието на българските жители да има с абилно парламентарно болшинство, което да реализира правосъдна промяна и демократичните промени, които българите чакат, свързани най-много с смяна в изборните правила, които да обезпечат почтен и транспарантен избирателен развой. На четвърто място е това, че хората чакат съставяне на постоянен кабинет, който да застане зад елементарните жители, зад българския бизнес и в изискванията на рецесия да върне доверието в институциите. 60 % от българите заявяват упованието за основаване на устойчиво държавно управление. Ние от „ Изправи се! Мутри вън “ приветстваме
и вашата декларация от тази заран за сформиране на устойчиво държавно управление с отговорност и без прибързаност. Смятам, че е редно и ние да очертаем кръга на отговорности на нашата парламентарна група “, уточни тя.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР