София. Младежкият ни национален тим по бокс получи днес своята

...
София. Младежкият ни национален тим по бокс получи днес своята
Коментари Харесай

Младежите пред ВК „Хебър” и БК „Рилски спортист” за Отбор на месец октомври

София. Младежкият ни народен отбор по бокс получи през днешния ден своята премия за тим №1 на месец октомври. Съставът, воден от Борислав Бояджиев, изпревари в обичайна анкета на Пресклуб „ България ” носителите на Суперкупата на България по волейбол – „ Хебър ” и баскетбол – „ Рилски състезател ”. За гениите ни са дали своят вот 12 от интервюираните медии, за волейболистите от Пазарджик – 9, а за баскетболистите от Самоков – две. Те стигнаха до наградата, откакто Радослав Росенов (60 кг) и Уилиам Чолов (75 кг) завоюваха златни медали, а Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг) се поздравиха с бронзови оценки на Европейското състезание в Будва, Черна гора.

„ Честно казано съм прелестно сюрпризиран. Не съм очаквал, тъй като въпреки всичко ние сме юношески тим, до момента в който съставите на „ Хебър ” и „ Рилски състезател ” са мъже, постигнали са огромни триумфи. Това ме кара да се гордея още повече с момчетата, тъй като техният труд в действителност е оценен високо. Благодаря за оказаната чест. Това обаче не е резултат от последните месец-два, а от доста усилена работа към този момент повече от 2 години. Сигурен съм, че момчетата, които ще преминат при мъжете от идната година, ще се осъществят и там. Ще би трябвало обаче да положат доста труд, тъй като преходът не е елементарен. Все отново, те са още младежи, до момента в който там ще се сблъскат с мъже ”, сподели на конференцията Борислав Бояджиев.

Капитанът на младежкият тим Уилиам Чолов изрази убеденост, че ще успее да се оправи със идващото предизвикателство. „ Знам, че няма да бъде по никакъв начин елементарно. Все отново това са одобрени състезатели, с опит, самочувствие, към този момент са построени като мъже, до момента в който ние имаме да извървим своя път. Не се тормозя обаче, тъй като ще продължа да упражнявам интензивно и да влагам всичко от себе си, с цел да се оправя и да си извоювам място в състава ”, сподели 4-кратният европейски първенец при подрастващите.

Даниел Кирилов пък добави: „ Знам, че боксьор от класата на Хавиер Ибаниес е в моята категория. Това обаче не ме плаши. Искам да извървя своя път и да се потвърдя. Няма да променям категорията, с цел да избягам от конкуренцията. Напротив, имам вяра в себе си и ще положа нужния труд, с цел да се осъществявам ”.

Кирил Борисов, който завоюва бронз на Европейското в Будва, пък ще се възвръща след строшен пръст. Талантът при най-тежките, +92 кг, има фрактура на палеца на дясната ръка, която се е получила по време на Държавното състезание при младежите. " Все още не мога да кажа какъв брой време ще отнеме възобновяване. Надявам се, че скоро ще съм назад на кръга и ще упражнявам пълноценно ", показа Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР