София. Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обсъди възможностите за

...
София. Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обсъди възможностите за
Коментари Харесай

Министър Стойчо Кацаров обсъди възможностите за реализирането на информационна кампания за ваксинация срещу COVID-19 с новия представител на Уницеф за България г-жа Кристина де Бройн

София. Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров разиска опциите за реализирането на осведомителна акция за имунизация против COVID-19 с новия представител на Уницеф за България госпожа Кристина де Бройн. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването .

“Нямаме друга опция с изключение на да опитаме всичко, с цел да убедим хората да се имунизират, като създадат своя осведомен избор ”. Това съобщи министър Кацаров по време на срещата. Всички предпоставки за имунизация на популацията са обезпечени, само че все пак имунизационното покритие в страната остава ниско, добави още той.
„ Готови сме да фокусираме всичките си старания за провеждането на осведомителна акция, взаимно с Министерство на здравеопазването, Световната здравна организация и Европейската комисия. Това се постанова и поради тревожните сигнали, че даже част от медицинските експерти в България са скептични към имунизациите “, уточни представителят на Уницеф за България госпожа де Бройн.
Министър Кацаров и Кристина де Бройн се сплотиха към нуждата осведомителната акция да бъде ориентирана към стимулиране на протективно държание на жителите по време на летните ваканции и в подготовката за старта на новата образователна година. Тя ще бъде ориентирана към разнообразни целеви групи за обезпечаване на необятно имунизационно покритие.
Представителят на Уницеф в България показа и дейностите по даване на патронажна грижа за деца и новородени, от която са се възползвали над 6000 фамилии единствено в област Сливен като планът обгръща и област Шумен. Инициативата се финансира по план „ Европейска гаранция за детето “ на Европейски Съюз и включва подпомагането на младите фамилии със препоръки за развъждането на децата. „ Патронажната грижа е потребна и би трябвало да се обезпечи за всички новородени като разноските за нея би трябвало да се покриват от Националната здравноосигурителна каса “, безапелационен бе министър Кацаров. Той съобщи, че ще инициира сходна смяна в заплащаните медицински услуга от Здравната каса.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР