София. Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова

...
София. Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова
Коментари Харесай

Министър Комитова и кметът на Бяла Димитър Славов обсъдиха проекта за ремонт на моста на Кольо Фичето над река Янтра

София. Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова организира среща с кмета на община Бяла, област Русе, Димитър Славов. Двамата разискаха плана за ремонт на моста на Кольо Фичето /Беленския мост/ над река Янтра. Обявеното за монумент на културата от национално значение оборудване следва да се реновира със средства по ръководената от Министерство на регионалното развитие Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Това оповестиха от пресцентъра Министерството на районното развиване и благоустройсвото .

Общата стойност на капиталовите разноски по плана е малко над 9,5 млн. лева Предвижда се със средствата да се финансира осъществяването на консервация и реституция на оборудването, създаване на двуетажна постройка, в която ще се обитават музей, ресторант и помощни пространства, както и изцяло облагородяване на зоната към моста. Ще бъде доставено и съоръжение за ефектно 3D мапинг шоу и други атракции, които да трансфорат общината в туристическа дестинация.

Кметът увери, че има цялостна подготвеност за започване на строителните действия, като се изчаква финално координиране на документите от страна на Националния институт за недвижимо културно завещание.

Министър Комитова поздрави кмета и жителите на община Бяла по случай 130-годишнината на обитаемото място, честванията за която ще се проведат при започване на месец юли.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР