София. Министърът на енергетиката на Република България Теменужка Петкова и

...
София. Министърът на енергетиката на Република България Теменужка Петкова и
Коментари Харесай

Енергийните министри на България и Гърция обсъдиха актуализиран график за реализация на газовата връзка между двете страни

София. Министърът на енергетиката на Република България Теменужка Петкова и министърът на околната среда, енергетиката и климатичните промени на република Гърция Йоргос Статакис разискаха нужните следващи дейности за реализация на плана за създаване на газовата връзка Гърция-България. Това оповестиха от пресцентъра на министерството. Двамата бяха безапелационни, че ще се работи по обновен графикът по плана, тъй че интерконекторът да бъде въведен в употреба през 2020 година, в синергия с пуска на Трансадриатическия газопровод.
По време на визитата си в София министър Статакис удостовери, че интерконекторът Гърция-България е приоритет план и за гръцката страна. Министрите Петкова и Статакис подчертаха, че главен приоритет е сполучливото привършване на публичните поръчки за избор на строител, за снабдител на тръби и за строителен контрол. Очаква се всички тръжни процедури по плана да приключат до края на месец април. Обсъдено бе и идно сключване на междуправителствено съглашение, което да стабилизира данъчно-правния режим на плана за интервал от 25 години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР