София. Министър Валентин Радев, заедно с министър Николина Ангелкова и

...
София. Министър Валентин Радев, заедно с министър Николина Ангелкова и
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев: Продължаваме въведените добри практики с цел осигуряване безопасността на туристите през летния сезон

София. Министър Валентин Радев, дружно с министър Николина Ангелкова и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов организираха работна среща в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Целта бе да се извърши обзор на готовността за идния летен сезон. За подхванатите до този миг ограничения рапортуваха шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Добрич, Варна и Бургас. Те оповестиха, че са извършени координационни срещи с представители на прокуратурата и на частни охранителни компании. Министър Радев посочи, че единствено в Бургаска област ще бъдат командировани 757 служители на реда за летния сезон. Вече са контрактувани и смесените екипи с румънски, чешки и немски полицейски чиновници, които ще патрулират в курортните центрове. Продължаваме въведените положителни практики, потвърдили своята ефикасност в годините, и надграждаме с спомагателни ограничения, посочи вътрешният министър. Той изясни, че в границите на срещата е била разисквана и пътнотранспортната конюнктура в района, както и опциите за въвеждане на в допълнение видеонаблюдение. Министър Ангелкова заяви, че тази година се чакат доста повече туристи по нашите курорти, което изисква и доста по-добра организация. Тя уточни, че тази година е въведена възбрана за осъществяване на улична комерсиална активност в к.к. Слънчев бряг и във връзка с контрола разчита на поддръжка от Министерство на вътрешните работи. Припомни, че в курортния комплекс има обезпечена защита и са сложени над 300 камери.
Възложил съм цялостна инспекция и разбор на работата на РУ-Ботевград, съобщи министър Радев във връзка случая в града. Целта е да се изведат позволени пропуски, ще се направи цялостна оценка, въз основата на която ще се преценя и нуждата от санкции. Министерството на вътрешните работи е оптимално намерено и задачата ни е в случай че открием дефекти в работата, да предприемем ограничения по този начин, че тези дефекти да не се повтарят. Същевременно, в случай че нещо е свършено добре, то би трябвало да бъде поощрено, заключи министър Радев. Критиките са безпощадни, одобрявам ги, само че стоя напълно зад екипа, който работи по случая с издирването на двамата пандизчии, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов. Той уточни, че полицията разчита на интензивността на гражданското общество, тъй като не може да бъде на всички места и когато и да е. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи посочи, че по-нататъшните дейности по следствието се организират под наблюдението на прокуратурата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР