София. Курс по ревизионно ендопротезиране (заместване на изкуствена тазобедрена или

...
София. Курс по ревизионно ендопротезиране (заместване на изкуствена тазобедрена или
Коментари Харесай

Топ ортопед от германия ще обучава, заедно с проф. д-р Пламен Кинов, специалисти в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

София. Курс по ревизионно ендопротезиране (заместване на изкуствена тазобедрена или колянна става) ще се организира на 4 юли 2022 година в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “. Това оповестиха от Пресцентъра на лечебното заведение. Гост-лектор на курса ще бъде световноизвестният проф. Д-р Хайнц Рьотингер, началник на Центъра по артропластика на тазобедрената и колянната става, Chirurgisches Klinikum München, Университетската болница за здравно образование към Университета „ Лудвиг Максимилиан “ в Мюнхен. В рамките на събитието той ще взе участие, дружно с проф. доктор Пламен Кинов, шеф на клиниката, в интервенция по промяна на изкуствената тазобедрена става на две български дами.

Проф. доктор Рьотингер, който е един от топ ортопедите в света, идва у нас по покана на проф. доктор Пламен Кинов. Гостът има над 30-годишен опит в ендопротезирането. Той е основател на предно-латералния достъп за ендопротезиране на тазобедрена става. Този новаторски достъп прави интервенцията миниинвазивна, без да се повреждат мускулите и тъканите, което оказва помощ за по-бързо възобновяване на пациента.
Проф. доктор Рьотингер ще направи следващата си аудиенция в България, безусловно безплатно, като ще показа своя опит и ще образова свои по-млади български сътрудници.

В симпозиума ще вземат участие 12 водещи български ортопеди. Поканени са и лекари от чужбина с ползи в региона на ревизионната хирургия на тазобедрената става.

Операциите ще се предават онлайн в Рапортната зала на Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “. Ще бъдат показани лекции по казуса, а в полемика участниците в курса ще могат да зададат своите въпроси и разясняват случаи от практиката си. На част от участниците ще бъде възложен неповторимия късмет да вземат участие в интервенциите, осъществени от проф. доктор Кинов и проф. доктор Рьотингер. Проявата е незаменима опция за черпене от опита на водещите експерти.

Ревизионното ендопротезиране (смяна на протезата) е извънредно комплицирана и сложна хирургична намеса, която от време на време се постанова при пациенти, претърпели ендопротезиране на колянна или тазобедрена става. Такъв вид хирургия се ползва при настъпило затруднение на ендопротезираната става: разхлабване, зараза към протезата, перипротезна фрактура и други

Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ “Царица Йоанна - ИСУЛ ” е измежду водещите центрове в страната за ревизионно протезиране. Годишно в клиниката се правят към 100 такива интервенции, размер сравним с водещите международни центрове. Възстановяването на пациентите след подобен вид хирургия е по-бавно, спрямо първичното протезиране, и изисква прецизно съблюдаване на протоколите, дадени от физиотерапевти в клиниката и банкет на назначената терапия.

Проф. доктор Пламен Кинов е шеф на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ от 2013 година През 2020 година той оглави и Катедрата по ортопедия и травматология към МУ – София. Той е един от най-хубавите експерти у нас в региона на ендопротезирането на тазобедрена и колянна става, минималноинвазивното ендопротезиране, ревизионното ендопротезиране. Специализирал е във водещи клиники в Австрия, Германия и Италия. Член е на БОТА (Българска ортопедична и травматологична асоциация), СУБ (Съюз на учените в България), EFORT (Европейската Федерация на Националните Ортопедични Асоциации), AAOS (Американската асоциация на ортопедичните хирурзи), EHS (Европейската сдружение по хирургия на тазобедрената става). Автор е на над 200 научни изявления. Проф. Кинов приказва свободно британски и употребява съветски, немски, италиански и френски езици.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР