София. Едно ведро предизвикателство ни повежда по красиви мотивиращи маршрути

...
София. Едно ведро предизвикателство ни повежда по красиви мотивиращи маршрути
Коментари Харесай

„Пътешествие с мисия“ ни повежда на поход за активна грижа за краката



София. Едно ведро предизвикателство ни повежда по красиви мотивиращи направления из България. е част от националната осведомителна акция „ Вземи краката си в ръце интензивно “. За трета поредна година тя се организира за повишение на информираността за предварителната защита на хроничната венозна болест (ХВБ), като тази година лице на акцията е актрисата Алекс Сърчаджиева. И защото част от предварителната защита на болестта е интензивният метод на живот и придвижването, ни приканва да прекарваме повече време измежду природата, опознавайки красивите места в България, и по този начин да да съвместим потребното с приятното. Това оповестиха от пресцентъра на Интеримидж .

Предизвикателството предлага осем забавни маршрута в цялата страна, които да извървим през юни и юли, като се превърнем в #ОтборСМисия. Маршрутите са създадени от Ели Иванова – травъл блогър, създател на блога за пътувания „ Друми в думи “. “Радвам се, че имам опцията да се включа в една толкоз значима самодейност взаимно с Алекс Сърчаджиева. Вярвам, че дружно можем да достигнем повече хора и да ги срещнем с значимостта от деен метод на живот. А по отношение на маршрутите – те са безкрайни и постоянно стартират със самия теб, с решението да се грижиш за мозъка и тялото си “, споделя Ели.

„ Много е зареждащо да излезеш измежду природата и да се движиш на воля след толкоз време на ограничавания поради пандемията “, споделя Алекс Сърчаджиева. „ Обездвижването се трансформира в още по-сериозен проблем, а последствията са сложни – може да се стигне до появяването на признаци и признаци на хроничната венозна болест или както множеството хора назовават това положение - разширени вени. Движете се с нашия #ОтборСМисия “, приканва тя.

Целта на самодейността е да извървим дружно 10 000 000 крачки, като единствено за месец участниците в нея досега са извървяха близо 3 милионa крачки. Всеки понеделник от юни и юли екипът на разгласява по един забавен маршрут в България. За 8 седмици всеки може да се наслаждения на 8 забавни маршрута. И освен: самодейността оказва помощ за повишение информираността на обществото за аргументите, методите за предварителна защита и потребността от ранна диагностика на хроничната венозна болест. До момента има над 1000 участници, като броят на Отбора с Мисия пораства всекидневно и всеки може свободно да показа освен моменти и броя крачки от формалните направления, само че и такива, които е инициирал самичък. За да се включите в въодушевения #ОтборСМисия, споделете фотоси от своето странствуване и скрийншот от крачкомер (приложение на мобилен телефон, гривна/часовник – крачкомер), който демонстрира броя извървени стъпки от дадения маршрут или от маршрут по ваш избор.

Организaтор на акцията „ Вземи краката си в ръце интензивно “ е Българското национално сдружение по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология с поддръжката на уеб страницата. Хроничната венозна болест (т.нар разширени вени) визира към 50% от популацията, като се среща по-често измежду дамите. За страдание болестта постоянно остава недиагностицирано и нелекувано, което води до съществени последствия в това число образуването на тромби в разширените вени. Сайта дава изчерпателна информация по всеки въпрос, обвързван с разширените вени, както и потребни препоръки за дейна грижа за краката. Там се наблюдава и набиращото мощ #ПътешествиеСМисия и какъв брой крачки е минал дръзновеният #ОтборСМисия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР