София. Днес получихме покана за среща от ръководството на “Им

...
София. Днес получихме покана за среща от ръководството на “Им
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Промяната не може да се случи с подмяна

София. Днес получихме покана за среща от управлението на “Им подобен народ “, по-късно ще имаме съвещание на Националния съвет, който би трябвало да разиска дали да се поддържа или не такова държавно управление. Това съобщи Георги Свиленски, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, в ефира на Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . „ По-важно е да забележим политиките, които ще предложат, тъй като това, което досега виждаме, няма по какъв начин да бъде подкрепено от нито една партия в България. На тези избори българските жители доста ясно обявиха отношението и упованията си към народните представители. Над 80% от българските гласоподаватели обявиха, че желаят смяна на модела, на това, което е било 11-12 години в България. 80% споделиха, че не желаят ГЕРБ да продължат да ръководят и страната да продължи да се ръководи по герберски “, съобщи той.

Свиленски напомни, че още в предходния парламент Българска социалистическа партия е скептична по отношение на това кои партии се декларират за “партии на смяната “ и по какъв начин работят в Народното събрание. „ Когато искаш да смениш един модел, няма по какъв начин да поставяш авансово разграничителни линии, тъй че това да не може да се случи. Това правеха сътрудниците от Има Такъв Народ, когато непрестанно деляха партиите на статукво, на някогашни и сегашни “, счита социалистът. Той регистрира като прогрес това, че “Има подобен народ “ търсят срещи с всички парламентарни групи. Такъв разговор не бе потърсен, обаче, нито при избора на ръководител на Народно събрание, нито при предлагането на първия проектокабинет.

Георги Свиленски обоснова предлагането на Българска социалистическа партия за Кристиан Вигенин като ръководител на Народното събрание по този начин: „ Българският парламент има потребност от диалогичен, изкусен, професионален ръководител, в лицето на който можеше да е Кристиан Вигенин “, безапелационен бе социалистът, който напомни, че до последно не се е знаело каква ще бъде кандидатурата на “Има подобен народ “.

„ Ние имаме наше цели, които ще ги изложим и ще ги отстояваме, защото това сме дали обещание на българските жители и по тази причина сме в българския парламент – преизчисляване на пенсиите на всички български пенсионери, импортиран през днешния ден законопроект, Законът за безвъзмездни детски ясли и градини, Законът за помощи за второ и трето дете. Всичко това, което сме дали обещание, е към този момент на банките на народните представители, и чакаме поддръжка и държавно управление, което да ги осъществя “, съобщи социалистът, като добави, че няма да правят отстъпка пред това лечебните заведения да не са търговски сдружения, в образованието един учебник по един предмет да е за един клас, наличието в учебниците да пазят българската нематериалност и история, а не да ги пренаписват.

Социалистът бе безапелационен, че във връзка с основния прокурор левицата е поредна и поддържа предлагането за закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура, както и за правосъден надзор над актовете на основния прокурор.

„ Промяната не може да се случи с замяна. Българското общество, медиите и всички доста бързо ще усетят подмяната, когато моделът “ГЕРБ “ бъде заменен с различен сходен модел, работещ по същия метод. Българите чакат друго ръководство и ние сме подготвени да дадем такава визия “, сподели Свиленски.

Важно е кой се предлага за министър-председател, значимо е каква е експертизата, счита Свиленски като добави: „ Видяхте какво предложение бяха създали от “Има подобен народ “ в първия си кабинет, което взриви всичко, няма по какъв начин да се поддържа подобен тип кандидатура. След като почистим целите и стратегиите се надявам да стигнем и до диалога кой би трябвало да ги осъществя “, изясни социалистът.

По думите му Българска социалистическа партия е поръчител за това да се случат обществените политики, които българските жители чакат.
Според Георги Свиленски най-лошото, което сега може да се случи на Бългаия, е да остане без държавно управление. „ Най-лошото в обстановка, в която бюджета има потребност от актуализация, когато се чака нова ковидкриза, когато бизнесът чака ограниченията за поддръжка, когато Планът за възобновяване би трябвало да влезе за разглеждане в българския парламент, най-вредното е да се остави страната без кабинет и парламент. Българска социалистическа партия като виновна, поредна и систематична партия, няма по какъв начин да допуснем това да се случи и ще поставим всички старания да подсигуряваме тези неща “, безапелационен бе той като добави, че Българска социалистическа партия не държи да има министерски постове.

Според социалиста в случай че всички партии са откровени, че желаят смяна, и в случай че се стигне до там третият мандат да бъде връчен на Българска социалистическа партия, то лицата би трябвало да получи нужната поддръжка.
„ Българите желаят нов вид политика, разговор, честност, и ние сме подготвени за всички тези неща “, приключи Георги Свиленски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР