София. Частни терени в кв. Симеоново са превърнати в незаконно

...
София. Частни терени в кв. Симеоново са превърнати в незаконно
Коментари Харесай

Петко Димитров, БСП-София: Район „Витоша“ поощрява създаването на незаконни сметища

София. Частни терени в кв. Симеоново са превърнати в нелегално бунище. През последните дни тежкотоварна техника изхвърля в частните парцели на ул. „ Павел Матев “ едрогабаритни боклуци – отстранени бетонови траверси от трасето на трамвай №5, което е в ремонт. Камионите са на компания - подизпълнител на Столична община. За това пострадалите жители са алармирали общинския консултант от Българска социалистическа партия Петко Димитров, оповестиха от пресцентъра на БСП-София .

„ Задължение на общинската администрация е да упражнява надзор и са съблюдава да не се основават противозаконни сметища. А там където към този момент са факт - те да бъдат отстранени. Конкретният случай е фрапиращ с това, че нарушителят е бил ориентиран към съответното място от районната администрация във „ Витоша “, сподели Димитров.

По думите му е необяснимо за какво общинската конструкция е показала терен, който не е предопределен за депозиране на строителни боклуци. И по този метод е основала предпоставки за превръщането на частните парцели в нелегално бунище.

„ Проблемът има два аспекта – екологичен и нарушение на неприкосновеността на частната благосъстоятелност. И в двата Столична община има отговорности, които в този случай не се извършват – опазването на околната среда и отбрана на ползите на притежателите на парцели, които са данъкоплатци в столицата “, безапелационен е общинският консултант.

Петко Димитров е срещнал Столичния инспекторат със случая и чака в незабавен порядък да се вземат ограничения за преустановяването на изхвърлянето и премахването на строителните боклуци от частните терени, които се намират в подножието на Витоша.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР