София. C Турски поток“ Бойко Борисов изцяло обслужи руските интереси,

...
София. C Турски поток“ Бойко Борисов изцяло обслужи руските интереси,
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: При Рашков няма реформа и осъдителни присъди

София. C „ Турски поток “ Бойко Борисов напълно обслужи съветските ползи, разяснява ръководителят на Републиканци за България

Правителство на малцинството е невероятно. Най-малкото, тъй като, с цел да стартира един парламентарен ден, е необходим кворум от 121 депутата. Това сподели ръководителят на " Републиканци за България " Цветан Цветанов в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Nova News.
„ Ако всяко съвещание на Народно събрание стартира с провал, представете си каква ще бъде мъката и каква би била продуктивността на българския парламент “, разяснява Цветанов.

При тежката политическа борба, този проблем остава неуреден напред във времето, счита той. По думите му, единственият вид е да има смяна в позицията на Има Такъв Народ, които да застанат зад съответни политически решения.

Управляващата коалиция бе основана на безпринципна основа, няма идеология, няма управническа стратегия, нито секторни политики, няма промени и законодателен пакет, който би могъл да ги подсигурява – всичко това, което се обещаваше преди няколко месеца ", разяснява още Цветанов.
Няма и резултати от битката с корупцията, за която говореха, нито следствия, които да доведат до съответните доказателства, с цел да може да се види, че има политическа воля, съобщи той.
Цветанов бе безапелационен, че не може да се вършат паралели сред неговата работа като вътрешен министър и тази на Бойко Рашков на същия пост.

„ От неговите акции няма даже повдигнати обвинявания, към който и да е било, до момента в който от акциите, които провеждахме в предходен интервал от време, има неоправдателни присъди – дано не припомняме всякога за „ Наглите “, за отвличанията, за опиатите, за подправените пари, които бяха разкривани “.

Цветан Цветанов позволи, че извеждането на Бойко Рашков от Министерство на вътрешните работи може да има и друго измерение – че той не съумя да направи никаква промяна там. „ Защото в случай че трябваше да бъде направена промяна, тя трябваше първо да бъде показана на обществото – какви ще са стъпките и времевият небосвод. Досега не съм видял нито законодателен пакет, нито промени. Единственото, което обществено бе декларирано е, че са освободени 2000 чиновници на Министерство на вътрешните работи “.

Въпросът със Северна Македония е значимо политическо решение, което България би трябвало да вземе. Съветът за сигурност към министър-председателя обаче не е провел нито едно съвещание по тази тематика, напомни Цветанов. „ А виждаме какъв е външният напън и каква е значимостта Република Северна Македония да бъде част от Европейски Съюз. За страдание имаме недоумение по тематиката и борба, която ескалира “, сподели той, като обаче видя добър знак във обстоятелството, че за първи път министър председателят Петков и външният министър Генчовска участваха дружно на срещата с канцлера Олаф Шолц.Трябва да се търси решение, обвързано с осъществяване на рамката от съглашения сред България и РСМ, съгласно Цветанов, а министър председателят ще внесе дебата в българския парламент, счита той.

Има няколко значими тематики, които да бъдат решени от Народно събрание, като актуализацията на бюджета.
" Смятам, че Има Такъв Народ ще прояви повече разсъдък и ще поддържат бюджета, тъй като въпреки всичко до момента те са взели участие в конфигурацията на това ръководство и носят и политическа отговорност за стабилността на страната. Ако те не поддържат, мъчно е да се откри друго болшинство ", разяснява Цветанов.
Той прикани сегашните народни представители: „ Направете всичко допустимо да сложите България преди всичко! “.

Сред евентуалните закани Цветанов подреди и агресивното държание на Русия по отношение на Украйна и демократичния свят. „ Виждаме какъв брой обединен е Европейският съюз в позицията си, по отношение на Русия “.
По думите му би трябвало да се търсят тематики, които да сплотяват депутатите по целите за бъдещето на страната. Едно от тези неща е енергийната самостоятелност, която беше измежду тематиките на извършената преди дни конференция за Инициативата „ Три морета “.

" Ако имахме нужната газова съгласуваност, нямаше да сме подвластни от договарянията с " Газпром " и това, което направи държавното управление на Борисов с „ Турски поток “, който напълно обслужи съветските ползи и напълно страната ни беше в услуга на тези подмолни решения, които се взимаха в ущърб на националната ни сигурност “, сподели Цветан Цветанов.Той напомни, че за разлика от това, за 12 години интерконекторната връзка Комотини-Стара Загора, която можеше да ни обезпечава доставки на азерски газ, не беше построена.

Дали да се възобновят договарянията с „ Газпром “ е тематика, която би трябвало да се дискутира от българското държавно управление и в Европейска комисия, счита ръководителят на Републиканци за България, който показа и своето мнение: „ Не считам, че би трябвало да бъдат продължени договарянията с " Газпром ", при тази неучтивост, която имахме още от 2009 година и едностранното нарушение на договорните ни връзки “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР