София. БСП има ясна позиция за нормализирането на отношенията с

...
София. БСП има ясна позиция за нормализирането на отношенията с
Коментари Харесай

Христо Проданов, БСП: Президентът създаде ПП и после се отрече от тях

София. Българска социалистическа партия има ясна позиция за нормализирането на връзките с Русия и възобновяване на договарянията с " Газпром "

" Българска социалистическа партия няма мотив да се тормози от това, което сме създали в министерствата, в които сме били. Най-важното е служебните министри да са положителни експерти, тъй като на практика служебния кабинет работи без парламент и неговата задача е да организира изборите почтено и транспарантно. А дали ще има опити за реваншизъм, ще се види. " Това съобщи секретарят на ИБ на Българска социалистическа партия Христо Проданов в ефира на Нова.

Проданов разяснява, че социалистите не са знаели за министерските кресла на Крум Зарков и Весела Лечевав в служебния кабинет. Той уточни, че Националния съвет на Българска социалистическа партия не е давал позволение за това, тъй като не е имало сходна поръчка, какъвто в действителност е реда.

" В политическата конкуренция задачата е да убедим повече български жители, че Българска социалистическа партия в действителност е потребна за ръководството на страната, а това, че президента може да заеме друга позиция - в действителност той го направи на предходните избори. Не считам, че това е вярно, тъй като президента би трябвало да е надпартиен ", изясни Проданов за държанието на президента Радев и добави, че той на предходните избори е заел позиция в поддръжка на Политическа партия, а след това се е отрекъл от тях.

" Българска социалистическа партия има ясна позиция за нормализиране на връзките с Русия. Ние сме за възобновяване на договарянията с " Газпром ", тъй като от това зависи развиването на стопанската система в идващите месеци. Подкрепяме диверсификацията на източници, само че за нас най-важно е газта да е на евтина цена. Ние сме за спокойно разрешаване на спора в Украйна, тъй като доставката на оръжия от едната и от другата страна не води до възстановяване на разговора ", безапелационен бе социалистът и акцентира, че България не изнася оръжия нито за Украйна, нито за Русия.

Според Проданов " Възраждане " и ГЕРБ са едно и също и това се е потвърдило в Народното събрание. " Те бяха в обединението с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Не са празни изказванията, че от ГЕРБ непрекъснато им споделяха по какъв начин да гласоподават и това може да се ревизира по стенограмите и протоколите ", добави той.

" Практически ние сме пионерите във воденето на битката против корупцията и против ГЕРБ. Още от 44-я парламент, когато го нямаше никой от тези, които в този момент се декларират, че работят срещу модела. Ние още тогава имахме опция да влезем в ръководството, само че не го приехме и то с цената на всичко, с цел да може този модел да бъде изкоренен ", изясни секретарят на ИБ на Българска социалистическа партия.
В умозаключение Христо Проданов бе безапелационен, че е извънредно значимо да бъде изчистен корумпирания модел, тъй като той краде и от левите, и от десните.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР