София. България препотвърди силната си подкрепа за дейността на Фонда

...
София. България препотвърди силната си подкрепа за дейността на Фонда
Коментари Харесай

България препотвърди силната си подкрепа за дейността на Фонда на ООН за населението

София. България препотвърди мощната си поддръжка за активността на Фонда на Организация на обединените нации за популацията и за напъните му в районен и международен проект за реализиране на задачите на международната организация за стабилно развиване „ Дневен ред 2030 “. Това бе очебийно на среща в Министерството на външните работи (МВнР) на заместник-министъра на външните работи Зарица Динкова със заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации и изпълнителен шеф на Фонда на Организация на обединените нации за популацията доктор Наталия Канем, оповестиха от Министерство на външните работи . Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации дойде в София за откриването на 1 декември 2021 година на Министерска конференция по демографска резистентност, която за първи път събира на високо равнище под егидата на Организация на обединените нации страни от Европа и Централна Азия за полемика по провокациите и опциите в резултат на демографските промени.

„ Оценяваме и приветстваме Вашата аудиенция в България, като същински имаме вяра, че тя ще открие нови хоризонти за усилване на съдействието сред България и фонда, което би било от изгода освен за страната ни, само че и за целия район на Източна Европа и Централна Азия “, съобщи заместник-министър Динкова.

Откроен бе приносът на България като ръководител на взаимния изпълнителен съвет на три от организациите на Организация на обединените нации, измежду които и Фондът на Организация на обединените нации за популацията, през 2021 година „ Щастливи сме, че под нашето председателство бордът утвърди единомислещо техните стратегически проекти за интервала 2022 – 2025 година “, съобщи заместник-министърът на външните работи. Българската страна признава нуждата от вложение в човешки капитал за посрещане на демографските провокации, за основаване на удобна среда за младежите, дамите, децата и най-уязвимите групи.

Изпълнителният шеф на Фонда на Организация на обединените нации за популацията Наталия Канем даде висока оценка на задълбоченото съдействие и приноса на България в развиването и работата на стратегиите на фонда. Беше маркирана и положителната работа на българската страна във връзка с стартирали плана благодарение на Организация на обединените нации - Международен институт за развиване на младежта (PETRI) и Международната мрежа за образование на връстници (Y-PEER) в София.

Наталия Канем приветства семейството на София на първата по рода си районна конференция по демография, чиито резултати ще бъдат регистрирани от международната общественост. Форумът е на тематика „ Да изградим демографското бъдеще на Европа: Пътища за обществата за разцвет в свят на бърза демографска смяна ” и е проведен взаимно от Министерството на външните работи, Министерството на труда и обществената политика и Фонда на Организация на обединените нации за популацията. На конференцията ще бъде даден старт на Десетилетие на демографската резистентност и Алианс София – Общност на политиките и практиките за демографска резистентност.

Заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации изрази признателност за работата на Министерство на външните работи по образуване на конференцията и за поддръжката, която българската страна продължава да показва към фонда в отбраната на основополагащите правила на Организация на обединените нации.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР