Собствениците на домашни любимци са способни да изразят любовта и

...
Собствениците на домашни любимци са способни да изразят любовта и
Коментари Харесай

Грешките, които всеки стопанин на домашен любимец допуска

Собствениците на домашни любимци са способни да изразят любовта и привързаността си както никой различен. Въпреки това откривателите предизвестяват, че държанието ни от време на време вреди на косматия ни другар. Вижте какво не трябва да вършиме:

1. Да го гушкате и целувате когато и да е.

Всеки път, когато минем около кучето или котката си, ни обзема неистово предпочитание да го сграбчим и нагушкаме. За страдание, за животните това е извънредно стресиращо, необяснимо и неприятно прекарване.

Съветът ни: Можете да научите домашния си любим да дава отговор на избрани команди, тъй че при осъществяването им да чака да бъде вдигнат и гушнат. Така и двете страни ще бъдат удовлетворени.

2. Да го будите, когато ви скимне.

Така, както се стараете да пазите тишина, когато някой от фамилията спи, по същия метод би трябвало да се отнасяте и към съня на косматия си другар. Не забравяйте, че неочакваното пробуждане е извънредно стресиращо за него.

Съветът ни: Не е нужно да го завивате като бебе и да го наглеждате час по час, задоволително е да не смущавате почивката му без основателна причина.

3. Постоянно да го зяпате.

Само си представете някой да се пули във вас по през целия ден – няма да ви бъде прелестно, нали? Не мислете, че с животните е друго. Още повече, че при тях продължителното втренчване нормално предвещава заплаха или идна битка.

Съветът ни: Съзерцавайте домашния си любим неусетно и ненатрапчиво. Избягвайте да го гледате непосредствено в очите, тъй като това сигурно би го изнервило.

4. Да му се карате за храна.

Колко пъти ви се е случвало да оставите или да забравите нещо апетитно на кухненския плот? След минута към този момент няма да го намерите. Преди да се скарате на сладкия апаш и да го накажете, се замислете добре. Животните имат инстинкти, които не могат да потискат, тъй като нямат механизъм за самоконтрол.

Съветът ни: Не провокирайте и не изкушавайте домашния си любим с вярата, че ще се научи да се владее. Свикнете да оставяте храната за вас в хладилника. Да не приказваме, че някои от човешките храни са мощно нездравословни за животните.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР