Днес наредих пълна ревизия на всички общински имоти, подходящи за

...
Днес наредих пълна ревизия на всички общински имоти, подходящи за
Коментари Харесай

Заради недостига на места за най-малките: Кметът разпоредил ревизия на всички общински имоти

Днес подредих цялостна проверка на всички общински парцели, подобаващи за детски градини и ясли, гласи началото на пост от името на кмета Благомир Коцев във Facebook:

" В регионите, където дефицитът тук-там е изключително огромен, преглеждаме и опцията за краткотрайно наемане на подобаващи къщи или етажи от кооперации.

Служители на Общината са към този момент на терен и вършат огледи.
Решението на казуса с дефицита тук-там е както мой персонален приоритет, по този начин и фокус на администрацията. За децата ще създадем и невъзможното, до момента в който стигнем до трайно решение. 

В момента текат класиранията. Преобладаващата част от децата са признати, само че дефицит тук-там продължава да има. Добре знам какъв стрес е това за родителите. В центъра, във Виница и въобще в целия регион „ Приморски “ местата не стигат. Отказвам да приема аргумента, че „ по този начин е от години, терени няма “. Като няма, ще намерим, а до тогава, ще търсим наемни площи.

Изискванията по закон са за специфични входове и етажност, съществуване на транспортна съгласуваност, сигурност, образователна повърхност и двор за игра навън. Това не ни оставя доста варианти, само че въпреки всичко такива има.

За неприетите деца изплащаме обезщетения на фамилиите, само че парите – към 510 лева, няма да решат казуса. До края на седмицата чакам да има изясненост какъв брой тъкмо  деца остават без места след класиранията. Към момента упованията са фамилии, които ще получат обезщетения, да са към 120. " - излиза наяве още от обявата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР