Собственикът на веригата бензиностанциите ЕКО - компанията Hellenic Petroleum, обяви

...
Собственикът на веригата бензиностанциите ЕКО - компанията Hellenic Petroleum, обяви
Коментари Харесай

Собственикът на бензиностанциите ЕКО поема зелен курс

Собственикът на веригата бензиностанциите ЕКО - компанията Hellenic Petroleum, разгласи нов курс от петролна към енергийна компания със промяната на името си на Helleniq Energy. Един от най-големите холдингии в сектора на Балканите с гръцки корени показа новата си еднаквост на особено събитие в София.

Досегашното Hellenic Petroleum ще се употребява само за активността на компанията, обвързвана с рафинериите й, посочи основният изпълнителен шеф на групата Андреас Сиамисис. Промяната в наименованието няма да засегне директно обектите в България и те ще продължат да оперират под марката ЕКО.

Общо на територията на страната компанията има към 100 бензиностанции, което я подрежда в топ 5 на най-големите вериги в страната. " Искаме да влезем в топ 3, само че и за това има време “, разяснява упоритостите си Сиамисис. Общо от навлизането си в България през 2003 година досега компанията майка на ЕКО е вложила на територията на страната към 160 млн. евро.

Генералната цел на групата е да понижи въглеродния си отпечатък. Основните задължения на компанията са повече вложения в енергийна успеваемост, „ зелени “ горива и електромобилност.

Helleniq Energy е доста дейна компания в пазаруването и продажбата на електричество. В момента мениджмънтът преглежда опциите за развиване на бизнеса с ток и в България. Ключовият фокус са възобновимите енергийни източници (ВЕИ). 

В изискванията на отбягване на съветския нефт поради войната в Украйна компанията майка на бензиностанциите ЕКО посочи, че тя внася нефт от доста страни в света, което й дава опция да диверсифицира доставките си. Около 60% от производството пък се изнася също в доста на брой страни в разнообразни райони.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР