След Виваком, и Yettel обяви, че повишава цените на абонаментните

...
След Виваком, и Yettel обяви, че повишава цените на абонаментните
Коментари Харесай

И Yettel вдига цените от другия месец

След " Виваком ", и Yettel разгласи, че покачва цените на абонаментните си проекти. Първите индексирани фактури ще дойдат през февруари.

Със sms-и телекомът уведоми клиентите си, че индексира месечните абонаменти на мобилни услуги с публично оповестения от Националния статистически институт (НСИ) средногодишен показател на потребителските цени за 2022 година, който е в размер на 15.3%.  Промяна ще засегне и частните, и бизнес клиентите. Изключение обаче са лизинговите вноски за закупено устройство. Те не подлежат на индексация. Няма потребност от преподписване на контракти или някакви други дейности от страна на клиентите. 

Това не е ненадейно на фона на инфлацията за предходната година. Мобилните оператори имат специфична уговорка в общите условия на договорите, която разрешава актуализация на цените след излизане на данни от Националната статистика за годишната инфлация. Това се случи за първи път след дълго мъртвило и началото на 2022 година. 

Припомняме, че първи с такова известие още в първите дни на януари излязоха от " Виваком ", когато Национален статистически институт не беше оповестила към момента годишната инфлация за 2022 година От компанията пресметнаха ориентировъчно, че това ще коства на хората в допълнение до 2 лв. на месец. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР