Собственикът на химическия концерн Ineos Джим Ратклиф води преговори с

...
Собственикът на химическия концерн Ineos Джим Ратклиф води преговори с
Коментари Харесай

На Острова: Ратклиф е фаворит за Юнайтед

Собственикът на химическия тръст Ineos Джим Ратклиф води договаряния с американските банки JP Morgan Chase и Goldman Sachs за закупуването на футболния клуб Манчестър Юнайтед, написа вестник " Таймс ", базирайки се на свои източници.
Сомейство Глейзър, които са притежатели на Манчестър Юнайтед, разчитат да продадат клуба за сума към 6 милиарда паунда, като единственият претендент за покупката е британецът Ратклиф, чието положение се прави оценка на 13 милиарда $. Банки от " Уолстрийт " са подготвени да поемат задълженията на британския клуб, които сега се правят оценка на над 500 милиона паунда.
Ратклиф, който е остарял почитател на Манчестър Юнайтед, обществено е декларирал желанието си да придобие клуба, само че се счита, че има и още евентуални купувачи, които са подготвени да платят над 5 милиарда паунда, като измежду тях са вложители от Катар, Саудитска Арабия и Съединени американски щати.На 23 ноември 2022 година стана известно, че Съветът на шефовете на Манчестър Юнайтед стартира развой за изследване на стратегическите други възможности на клуба, което включва и неговата продажба.Американският бизнесмен Малкълм Глейзър стартира от 2003 година да купува акции на Манчестър Юнайтед, които се появиха в свободно послание през 1990 година. През октомври 2004 година той притежаваше повече от 30% от акциите на клуба, а през май идната година закупи контролния пакет. След това предприемачът усили дяла си на 75%, което му разреши да променине статута на клуба, като го трансформира от акционерно сдружение в частна компания. Контролът на Глейзър над Манчестър Юнайтед провокира яростните рецензии на огромна част от почитателите на тима, които не престават да упорстват, че американците би трябвало да продадат клуба.
Според последните информации се чака те да получат 4 предложения до крайния период, който изтича след седмица (17.02.2023 г).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР