Собственик на тайландски хотел отговори на отрицателен отзив на гост

...
Собственик на тайландски хотел отговори на отрицателен отзив на гост
Коментари Харесай

Собственик на хотел заплаши гост с иск за милиони след отрицателен отзив

Собственик на тайландски хотел отговори на негативен отзвук на посетител със необичайно изявление, в което я назовава „ разбойник “ и заплашва, че ще „ заплати милиони “.

Грац Суфавит разгласява във Фейсбук отзвук, акцентирайки, че е отседнала в хотел Sri Panwa - първокласно фамилно място за настаняване на остров Пукет, сред 13-15 февруари, като не е удовлетворена от положението на стаята.

Тя споделя, че стаята била направена от „ остаряло дърво “ и миришела на плесен – по-ниско качество, в сравнение с е очаквала, като се има поради, че плащала над 1000 евро на вечер.
View this post on Instagram
A post shared by Sri panwa (@sripanwa)

Ворасит „ Уан “ Исара, ръководещ шеф на групата за хотелиерство и парцели, която включва Sri Panwa, дава отговор, като разгласява изображение на ревюто в Instagram, със странна дрънканица в надписа, оповестява The Independent.

В съвсем неразбираемото си изявление той назовава мненията на госта „ подправени вести “, заплашвайки, че ще заведе дело против нея и добавя: „ Ти се забъркваш с неверния човек “. Той също по този начин насочва смъртни закани и назовава гостенката "гангстер ".

Във към този момент изтрития коментар в Instagram мъжът цитира раздел 112 от Наказателния кодекс на Тайланд, който гласи: „ Който клюки, наскърбява или заплашва краля, кралицата, наследника или регента, се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 15 години. " Местните медии допускат, че Исара заплашва да разкрие антикралски настроения, които Грац Суфавит може да е изразявала в предишното.

Това не е първият път, в който компанията на Исара - Charn Issara Development, заплашва със съд за отрицателни изявления в обществените медии. Когато хаштагът #BanSriPanwa стартира да се използва в обществените медии през 2020 година, компанията показва, че ще събира „ клеветни “ изявления, с цел да предприеме правосъдни дейности.

Charn Issara е една от водещите имотни компании в Тайланд. Бащата на Ворасит Исара - Сонгкран Исара, е основен изпълнителен шеф, а най-големият му наследник е ръководещ шеф.

Строгите закони за клюка в Тайланд значат, че е допустимо недоволни посетители на хотела да бъдат задържани. Tripadvisor издаде предизвестие към пасажерите през ноември 2020 година, откакто посетител на хотел е вкаран в пандиза поради оставянето на отзвук с една звезда на уеб страницата.

Sea View Hotel and Spa в Ко Чанг употребява локалните закони за клюка, с цел да съобщи на управляващите Уесли Барнс - американец, който работи в Тайланд, за издание на негативна критика онлайн.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР