Снимки на бездомни кучета, затворени в клетки и оставени на

...
Снимки на бездомни кучета, затворени в клетки и оставени на
Коментари Харесай

Кучета в клетки на бунището в Самоков

Снимки на бездомни кучета, затворени в кафези и оставени на сметище, шокираха Самоков. Фотосите се появиха в групата „ Забелязано в Самоков “. Мястото, където са снимани е площадката, намираща се на Регионалния център за боклуци, заяви „ Самоков 365 “.

От община Самоков плануват да се разгласи акция за доброволци, които да спомагат за решение на казуса с бездомните кучета. Сключен е контракт с лекар за обработка на кучета, като досега главно се разчиташе на доброволци, които да ги хващат и дават за кастрация, обезпаразитяване, имунизация и чипиране. Тъй като досега това се оказа неефективно са закупени кафези, които са предопределени за кучета. Наети са също лица на цивилен контракт, които да ги залавят и слагат краткотрайно в клетката, до момента в който бъдат закарани във ветеринарната амбулатория. Това към този момент е реалност, като най-подходящо място за задачата, съгласно общинското управление, е асфалтовата площадка, намираща се на Регионалния център за ръководство на отпадъците. Причината да се спрат навръх това място е, че има 24 – часова защита. Обектът разполага с видеонаблюдение и е наличен за всеки, искащ да се грижи за животните.

Възмутени самоковци разясниха, че това не е хуманно отношение към животните и методът от страна на Община Самоков не е закономерен. От общинското управление обаче подчертаха, че ветеринарната клиника може да обработва по едно, най-много две кучета дневно. По тази причина се постанова да се обезпечи престоят на чакащите. Кучетата не престояват повече от 48 часа в клетката. През това време има избрани хора, които ги хранят и се грижат за тях. Все още от Общината срещат усложнения със искащите да се занимават с тази активност и затова обмислят да създадат апел за подпомагане от страна на доброволци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР