Снимка PexelsВалежите ще продължат. На места в Западна България ще

...
Снимка PexelsВалежите ще продължат. На места в Западна България ще
Коментари Харесай

Студен и дъждовен мартенски ден с най-много до 8°

Снимка Pexels

Валежите ще продължат. На места в Западна България ще са обилни по количества, в Предбалкана и високите полета на Западна България преваляванията ще са от сняг, в останалите региони - от дъжд. Ще духа сдържан, в доста региони краткотрайно мощен, северозападен вятър. С него температурите още ще се намалят и оптималните ще са сред 3° и 8°, по-високи в Югоизточна България, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология, представена от

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, над 1700 метра обилни по количества. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 6°.
 
Над Черноморието облачността ще е забележителна с валежи от дъжд. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, след обяд за малко по южното крайбрежие ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са сред 9° и 11°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В сряда и четвъртък преваляванията ще са на по-малко места, основно в Северна България и планинските региони.  В Предбалкана, Лудогорието и високите котловинни полета ще превалява сняг, около Дунав и в източните региони – дъжд; по-съществени ще са количествата дъжд през първия ден в Североизточна България. Температурите ще са по-ниски от нормалните за средата на март. Главно над югозападната част от страната ще има разкъсвания и понижения на облачността. В сряда ще остане и прохладно, в четвъртък вятърът последователно ще отслабне, в петък ще се смени с югоизточен. Слабо и краткотрайно ще се затопли и в петък на обособени места, основно в Източна България ще превали слаб дъжд.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР