Снимка: PexelsМинистерството на здравеопазването заяви, че държавата е осигурила средства

...
Снимка: PexelsМинистерството на здравеопазването заяви, че държавата е осигурила средства
Коментари Харесай

Министерството на здравеопазването: Държавата е осигурила изплащането на 1 000 лв за работа на първа линия

Снимка: Pexels

Министерството на здравеопазването съобщи, че страната е осигурила средства за заплащанията за работа на първа линия в размер на 1 000 лева за всички лечебни заведения за болнична помощ и общопрактикуващи лекари.

Плащанията  за финансирането на спомагателните хонорари на медицински и немедицински личен състав, директно ангажиран с действия по наблюдаване, диагностика и лекуване на пациенти с потвърден ковид в лечебните заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове, в това число за действия през м. януари тази година, се резервират и през 2021 година

От министерството разясняват, че размерът на тези заплащания остава неизменен - 1 000 лева нето. Целта е да се резервира мотивацията на личния състав, посрещащ провокациите в битката с пандемията. Средствата през 2021-ва се обезпечават от държавния бюджет, посредством трансфер към Националната здравноосигурителна каса, а не, както до момента, посредством европейско финансиране.

Персоналът, работил на първа линия през януари, ще получи дължимите средства още този месец. Следващата седмица лечебните заведения ще дават на НЗОК информация за активността си, обвързвана с COVID-19. Плащанията ще се осъществят не по-късно от 24.02.2021 година

Допълнителните хонорари от 1 000 лева за работа на първа линия ще не престават да се изплащат, до момента в който страната се намира в интервал на изключителна епидемиологична конюнктура, прецизират от здравното министерство. 

В допълнение означават, че и през актуалната година не престават заплащанията посредством НЗОК за работа на първа линия на общопрактикуващи лекари, наети при тях експерти по здравни грижи, както и на медицински и диагностични центрове.

От бюджета на Министерството на здравеопазването не престават да се финансират, за работата си на първа линия, чиновниците на РЗИ и ЦСМП, както и звената към Министерство на здравеопазването, които и до момента получават тези хонорари.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР