ЦСКА- София е глобен с 450 000 евро и заплашен

...
ЦСКА- София е глобен с 450 000 евро и заплашен
Коментари Харесай

ЦСКА-София с глоба и предупреждение за изваждане от евротурнирите

ЦСКА- София е санкциониран с 450 000 евро и застрашен с изваждане от европейските клубни шампионати поради просрочени отговорности, оповестиха от УЕФА, предава Българска телеграфна агенция. 

Комисията за финансов надзор на клубовете на УЕФА разгласи лист с 13 клуба, които не са изпълнили условията, като измежду тях ЦСКА е с втората най-голяма санкция след португалския гранд Порто, глобен с 1,5 милиона евро. 

Неизпълнение на условията може да са просрочени отговорности към други клубове, футболисти и чиновници или данъчните управляващи. 

Оценката на условията за кредитоспособност за клубовете, участващи в шампионатите на УЕФА през сезон 2023/24, беше осъществена в три регулаторни периода - през юли 2023 година, октомври 2023 година и януари 2024 година По време на тази оценка стана ясно, че някои клубове не дават отговор на критериите за липса на просрочени отговорности през март за клубно лицензиране и присъединяване в клубните надпревари на УЕФА.  

На единадесет клуба, измежду тях и ЦСКА - София, които не апелираха решението, бяха наложени санкции за просрочени отговорности и/или погрешно отчитане на информация за отговорностите. 

Глобата е в размер на приходите от евротурнирите за предишния сезон, предава ощеБТА. 

Освен това, заради рецидив, отговорности, просрочени повече от 90 дни през сезона и/или нарушаване на критериите за лицензиране на клуба, Порто, ЦСКА и Виктория са осъдени с условна глоба за изваждане от евротурнирите при ново нарушение в идващите три сезона. Санкцията за изключването ще бъде приложена, в случай че клубът не извърши условията за кредитоспособност през сезони 2024/25, 2025/26 и 2026/27. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР