снимка Петел, архивОкръжен съд - Варна остави без уважение искането

...
снимка Петел, архивОкръжен съд - Варна остави без уважение искането
Коментари Харесай

Обвинен за убийството на таксиметров шофьор край Варна поиска да излезе от ареста

снимка " Петел ", списък

Окръжен съд - Варна остави без почитание настояването за смяна мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на Космас К., упрекнат в обир, съпроводен с убийството на таксиметров водач през април тази година.

Искането на отбраната беше подкрепено с показани пред съда уверение за непрекъснат адрес, декларация от майката на Космас, че до февруари са живеели дружно в Дългопол, преди да замине за Варна, където по неговите думи си бил намерил работа. Представени бяха и няколко характерности, както и краткотраен трудов контракт на обвинения. Прокурорът по делото изложи, че Космас К. е напуснал непрекъснатия си адрес, водил е бездомнически живот и е бил наркозависим, употребяващ амфетаминопроизводни.

Според обвиняването, производството е пред привършване и не са налице нови условия, които да променят предлагането за заплаха. Припомняме, че Космас К. и Ренета Д.  за упрекнати в убийството на 61- годишния водач Васил А., който през април тази година бе смъртоносно прободен с нож в опит да бъде ограбен на метри от военното отделение край село Каменар.
Според правосъдния състав, през днешния ден показаните доказателства не могат да разколебаят обоснованото съмнение, че Космас К. е съпричастен към предявеното обвиняване в тежко съзнателно закононарушение, което се санкционира с „ отнемане от независимост “ за повече от 10 години. Като одобри, че съществува заплаха лицето да се укрие или да извърши друго закононарушение, Окръжен съд – Варна удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “. Определението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен период от през днешния ден.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР