Имаме предвид европейската резолюция от 25 април т.г. за нови

...
Имаме предвид европейската резолюция от 25 април т.г. за нови
Коментари Харесай

Министър Запрянов: Целта на Кремъл е да повлияе директно в предстоящите избори през юни

Имаме поради европейската резолюция от 25 април т.г. за нови сигнали за въздействие и интервенция на Русия по отношение на евроизборите , уточни служебният министър.

България е цел на хибридната експанзия на Русия , ние сме във фокуса на дейни процеси и акции на дезинформация, опитващи се да повлияят на вътрешнополитическите ни процеси, съобщи Запрянов, представен от Българска телеграфна агенция.

По отношение на Русия българската страна е готова и чака такива действия по дезинформация по отношение на идните избори на 9 юни и сме извънредно деликатни, сподели още той.

Нашата страна би трябвало да бъде задоволително мощна, с цел да е щит против съветското реваншистко навлизане в Европа, съобщи Запрянов.

Запрянов сподели, че съветски кораби не са нарушавали териториалните води на България, само че съветските военни дейности в Черно море  са се отразили отрицателно на икономическата зона на страната ни и на другите черноморски страни. 

Според него Москва се пробва да предотврати евроатлантическата ориентировка и интеграция на целия район на Западните Балкани.

Страната ни желае да построи система за стратегически връзки, с цел да възпре хибридните офанзиви и дезинформацията. Целта е да края на юни да бъде приключена съответната тактика.

Запрянов акцентира, че НАТО е крайъгълен камък за нашата сигурност. Според него алиансът би трябвало да е деен в Черно море, с цел да се бори със стратегическите цели на Русия.

България поддържа наличието на Алианса в Черноморския район и основаване на многонационална бойна група в България е извънредно значимо, уточни той. В момента водената от Италия бойна група е в цялостен щат, само че Запранянов смята, че при потребност, тя да се разрасне до бригада.

Междувременно в изявление за сп. " Економист " генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приканва съдружниците да анулират рестриктивните мерки върху потреблението на оръжия от Украйна за нанасяне на удари по военни цели в Русия.

" Мисля, че е пристигнало времето съдружниците да обмислят дали да не анулират някои от рестриктивните мерки, които са наложили върху потреблението на оръжията, които са дарили на Украйна ", разяснява той, представен от Българска телеграфна агенция.

" Да се лишава на Украйна опцията да употребява тези оръжия против законни военни цели на съветска територия мощно затруднява отбраната ѝ ", акцентира Столтенберг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР