Снимка набира все по-голяма популярност във Фейсбук, видя Plovdiv24.bg. Става

...
Снимка набира все по-голяма популярност във Фейсбук, видя Plovdiv24.bg. Става
Коментари Харесай

Тази снимка с цени на олио побърка хората

Снимка набира все по-голяма известност във Facebook, видя Plovdiv24.bg. Става въпрос за съпоставяне сред цената за литър олио у нас и в чужбина и по-конкретно в Уелс. На единия етикет написа 5,99 лв., а на другия 1,15 паунда (близо 2,70 лева).

Припомняме казаното по-рано през днешния ден от вицепремиерът Корнелия Нинова:

" Цена от 5 лева за литър олио по магазините е далавера. Производствената цена на литър олио е 2 лева Сами разбирате, че разликата от 2 до 5 не е оправдана. Твърдението от през днешния ден, че прекъсването на импорт от Украйна и Русия на слънчогледово семе е една от аргументите за повдигането на цените е безпричинно. В България сега имаме 1 500 млн. т. слънчогледово семе, което стига за четири години и половина за произвеждане на олио, т.е. липса на суровина няма.

Нашата роля е да помогнем на българския народ в този сложен миг и да спрем спекулата с цените. Искам да им кажа, че няма да позволим малко на брой да станат милионери за няколко дни на гърба на българския народ с повишението на цените.

От през днешния ден задвижваме Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) по сигнал за картел, господстващо състояние, всички благоприятни условия в закона. Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) е на инспекции - ще влезем във всеки склад, в случай че би трябвало и ще установим какво се случва там. Комисията по стоковите тържища и борси потегля по всички пазари, с цел да се откри какво се крие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР