снимка Министерство на отбранатаВоенните сили на САЩ и България ще

...
снимка Министерство на отбранатаВоенните сили на САЩ и България ще
Коментари Харесай

САЩ и МО ще си сътрудничат по различни проекти

снимка Министерство на защитата

Военните сили на Съединени американски щати и България ще не престават съдействието си по разнообразни планове. Това стана ясно на среща сред военният министър Георги Панайотов и шестима сенатори от Конгреса на Съединени американски щати отпред със сенатор Ричард Шелби, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Панайотов е отбелязал, че осъществяването на дейностите от съвместен интерес способства за построяването на дълготрайно и ползотворно взаимоотношение сред отбранителните институции и въоръжените сили на България и Съединени американски щати, както на двустранна основа, по този начин и в границите на общите старания за разширение и усилване на качествата на НАТО.

Изразена е била благодарност за поддръжката от Съединени американски щати за модернизацията и повишението на оперативните качества на Българката войска, както и вяра, че Съединени американски щати ще усилят помощта за българските въоръжени сили.

Сенатор Шелби е показал поредната политика и постигнатия прогрес в редица сфери на съдействието с България в защитата и е отбелязал готовността на американската страна да продължава да спомага на Министерството на защитата.

В диалога е било доказано желанието на двете страни да продължат да търсят благоприятни условия за надграждане и развиване на взаимните начинания, в това число в границите на Стратегическия разговор сред България и Съединени американски щати в областта на защитата.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР