Снимка: Embassy of Ukraine in Sweden / Посольство України в

...
Снимка: Embassy of Ukraine in Sweden / Посольство України в
Коментари Харесай

Украйна поддържа отбраната по фронтовата линия в Донецк

Снимка: Embassy of Ukraine in Sweden / Посольство України в Швеції/Facebook
Силите на Украйна поддържат защитата по фронтовата линия в Донецк, в това число на обсадения град Бахмут, а най-ожесточените сражения се водят за градовете Угледар и Маринка, съобщи в събота висшият боен пълководец на Киев, съобщи „ Ройтерс “.

Валерий Залужний, висш главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, съобщи, че Русия прави към 50 офанзиви на ден в Донецк – район в югоизточната част на Украйна, който Москва се пробва да окупира изцяло.

„ Ожесточените боеве не престават в региона на Угледар и Маринка “, съобщи Залужний в известие в Telegram след диалог с американския военачалник Марк Мили.

„ Ние надеждно държим защитата. В някои региони на фронта успяхме да възстановим изгубени преди този момент позиции и да се укрепим “.

Залужний не посочи къде са реализирани триумфите. Той добави, че Украйна продължава да държи Бахмут, като се стреми да „ стабилизира “ фронтовата линия към града.

Ръководителят на съветската наемническа група „ Вагнер “ съобщи в събота, че силите му срещат яростна опозиция към Бахмут от страна на украинските бранители.

В петък Англия съобщи, че съветските сили реализират триумфи северно от Бахмут, само че по-трудно нападат Угледар, на към 150 км по-южно.

Невъзможно е без значение да се открият зоните на надзор на всяка от страните, защото през последните месеци боевете по фронтовата линия се забавиха до това, което украинското министерство на защитата назовава „ пълзящи “ опити за напредване лека-полека, написа организацията.

Украинският боен анализатор Олех Жданов съобщи, че макар натиска на Русия в Маринка, съвсем необитаем и опустошен дребен град, който е на фронтовата линия от началото на войната преди година, украинските сили съумяват да удържат позиции.

„ Сраженията се водят в центъра на града, само че през последните 24 часа няма промени “, сподели Жданов във видеоклип в обществените мрежи.

Ръководителят на „ Вагнер “ Евгений Пригожин съобщи, че на Москва може да ѝ отнеме две години, с цел да управлява цялата Донецка и Луганска област в Украйна. Миналата година Москва разгласи и двете области за „ републики “ на Русия, в ход, наказан от множеството страни от Организация на обединените нации като противозаконен.

През последните месеци президентът Володимир Зеленски и военни чиновници са в дипломатически маратон, пробвайки се да си обезпечат повече западни оръжия и изтребители.

„ Ключът към триумфа на бойното поле е ефикасното поразяване с огън, което изисква съответното количество оръжия и муниции “, съобщи Залужний.
Министрите на защитата на Съединени американски щати и Украйна се срещнаха
Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин и министърът на защитата на Украйна Олексий Резников разискаха „ цели “, в това число въздушна защита и артилерия, за идните срещи на съдружниците на Киев в Брюксел, оповестиха двете страни късно в събота.

След като получиха заричане за десетки модерни бойни танкове, в това число американски M1 Abrams, немски Leopard 2 и английски Challenger 2, президентът Володимир Зеленски и други публични лица в Киев упорстват съдружниците да изпратят изтребители.

Контактната група по защитата на Украйна ще се срещне във вторник в щаб-квартирата на НАТО, след конференцията на 20 януари във военновъздушната база Рамщайн в Германия, която беше основна за решенията за изпращане на танкове.

Остин и Резников разискаха значимостта на даването на обещаните качества допустимо най-бързо, съобщи в изказване основният представител на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър.

След диалога Резников написа в Туитър, че „ Съединените щати са непоколебими в поддръжката си за Украйна “, като добави, че двамата са разискали и обстановката на фронтовата линия.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР