Снимка БулфотоЗвездата на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе избран за

...
Снимка БулфотоЗвездата на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе избран за
Коментари Харесай

Димитър Илиев за втори пореден път е Футболист на годината

Снимка Булфото

Звездата на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе определен за повторно подред за " Футболист №1 на България ". Митко завоюва първото място и за 2020 година в 60-ата анкета, в която участваха 95 спортни публицисти от 37 медии. Илиев е вторият футболист на Локо, който е №1 у нас. Три пъти на върха е бил легендата Христо Бонев.

Димитър Илиев събра в допитването 158 точки, като изпревара Валентин Антов (ЦСКА-София) - 126 и Антон Недялков (Лудогорец) - 72.

Събитието стартира с ретроспекция на спечелилите през миналите шест десетилетия. Зрителите видяха специфични изявления на Александър Шаламанов, Димитър Пенев, Христо Бонев, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Румен Горанов, Андрей Желязков, Георги Велинов, Радослав Здравков, Стойчо Младенов, Пламен Николов, Николай Илиев, Емил Костадинов, Красимир Балъков, Ивайло Йорданов, Александър Александров, Георги Иванов, Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Николай Михайлов, Георги Миланов, Иван Иванов, Владислав Стоянов, Ивелин Попов, Кирил Десподов и Димитър Илиев. Последва слово от страна на легендата в спортната пукотевица и основателка на уредника на анкетата " Дакс Медия " - Весела Лечева, написа Спортал.бг.

След това стартира раздаването на премиите. Призът за най-красив гол на 2020 година спечели Тодор Неделев. Спорът се реши всред осъществявания на Ахмед Ахмедов, Георги Минчев, Здравко Димитров, Иван Коконов и Неделев. Призът отиде при звездата на Ботев (Пловдив) след гласоподаване на почитателите. Веднага по-късно онлайн се включи новият селекционер на България Ясен Петров.

Наградата " Лъвско сърце - Трифон Иванов " заслужи посмъртно водачът на рейса на Беласица Нако Велянов, който получи инфаркт зад кормилото, само че съумя да избави целия тим от Петрич. Капитанът на Бела Мартин Таушанов направи послание в памет на Нако Велянов.

Евдокия Попадинова за следващ път стана номер 1 в женския футбол. Звездата в женския отбор на Наполи се включи от Италия и призна, че е доста щастлива от премията. Тя си пожела още доста голове в Серия " А ".

За най-прогресиращ млад футболист спортните публицисти избраха младата вяра на Лудогорец Доминик Янков, който съумя да победи в конкуренция с Филип Кръстев, Валентин Антов, Илиан Илиев-младши и Преслав Боруков.

За най-хубав чужденец в efbet Лига спортните публицисти определиха Али Соу, който събра 41 гласа. Второто и третото място останаха за Матиас Курьор и Клаудиу Кешерю.

За най-хубав вратар представителите на медиите показаха стража на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков, който приказва непосредствено от " Лаута " и изрази благополучие от своето първо място.

Наградата за най-хубав бранител в България получи Валентин Антов от ЦСКА-София, който благодари на всички свои съотборници и треньори. Той добави, че се стреми към развиване всеки ден и че Един Джеко е най-класният футболист от тези, против които се е изправял.

Най-добър халф в efbet Лига за 2020 година стана звездата на ЦСКА-София Тиаго Родригес. Той съобщи с усмивка, че е доста благополучен, само че призна, че британският език не му е мощен.

За най-хубав нападател беше определен голмайсторът на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров, който се оправи с конкуренцията на Али Соу и Димитър Илиев. Камбуров се включи онлайн от Турция и пожела триумф на новия ментор на националния тим Ясен Петров.

Николай Киров беше определен за най-хубав български треньор за 2020 година. Белия се включи непосредствено от Алания и благодари за премията. Той поздрави всички свои съперници и пожела здраве на всички. Зад него в подреждането останаха Стамен Белчев и Илиан Илиев.

Накрая спортният министър Красен Кралев обяви тройката на най-хубавите футболисти на България за 2020 година: Илиев, Антов и Недялков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР