Снимка: БулфотоВ условията на пандемията има лекарство, което помага на

...
Снимка: БулфотоВ условията на пандемията има лекарство, което помага на
Коментари Харесай

Гласуват 5 милиона лева за закупуване на още дози Ремдесивир

Снимка: Булфото

В изискванията на пандемията има лекарство, което оказва помощ на доста българи и хора по света да се излекуват от ковид. 

В България това лекарство се внася от чужбина, само че през днешния ден доктор Кунчев разгласи, че настрана са им дарени 2500 флакона.

На постоянното си съвещание в сряда държавното управление ще гласоподава 5 милиона лв., с които страната ще купи ресурси от " Ремдесивир ". Медикаментът е главен за лекуване на коронавирусна зараза.

Междувременно здравният министър издаде заповед, съгласно която изолацията в домашни условия на позитивните за Covid-19 жители се прекратява автоматизирано след приключване на 14-дни. Това значи, че към този момент не е належащо приемането на негативен резултат от PCR тест за прекратяване на изолацията, написа Novini.bg.

Според същата заповед, приетите в болница с COVID-19 пациенти се изписват от болница след преценка на лекуващия доктор и при съответни индикатори или резултати от образни проучвания. Това важи за лицата, при които има опция за следваща изолираност в домашни условия и придържане към предложения режим на лекуване.

Последните данни от Единния информативен портал сочат, че за миналото денонощие новите доказани случаи на инфекцията са 587 при направени 4320 PCR-теста. Починали са 23-ма заболели от ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР