Снимка: БулфотоПолитическата битка на днешното време е битката за истината,

...
Снимка: БулфотоПолитическата битка на днешното време е битката за истината,
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Политическата битка на днешното време е битката за истината

Снимка: Булфото

Политическата борба на днешното време е борбата за истината, заяви Румяна Бъчварова - началник на политическия кабинет на министър-председателя, на среща " Заедно за България, дружно за Европа " в Министерския съвет.
По думите на Бъчварова датата на срещата през днешния ден, в почивен ден, е определена неслучайно, тя демонстрира, че тематиката за толерантността и отводът от ненавист не е тематика за един ден от годината, че тези всемирен полезности би трябвало да се отстояват всеки ден, а освен на юбилейните дати, написа novini.bg.


Според Бъчварова напъните да не позволяваме ксенофобията и неналичието на приемливост би трябвало да са част от всекидневието, като сътворяваме социална среда и възпитаваме децата по този начин, че да не се позволяват сходни феномени. Тя означи, че България е неповторим образец за приемливост към към другите култури. По думите на Бъчварова към момента обаче има обстоятелства и документи от българската история, които стават скрити и неглижирани поради политическата и персоналната ненавист. Тя означи, че най-ярък образец в нашата история е спасяването на българските евреи. Само цялостната истина за тази неповторима история за хуманизма може да ни сплоти като нация, съобщи Бъчварова.

Бъчварова означи, че за жалост езикът на омразата намира от ден на ден представители и тематики, пречи ни да забележим истината, организира подправени вести, които ни дезориентират и убиват доверието един в различен.

Тя счита, че към момента не сме застраховани от рисковете за ксенофобия в епохата на подправените вести, когато ние губим освен картината на съвремието, а омразата и негативизмът изкривяват облика на човешките добродетели и губим визия за себе си. С езика на омразата няма по какъв начин да вървим напред, съобщи още Бъчварова.

По време на срещата ще бъде разисквано взаимното съдействие сред държавните институции и еврейската общественост за одобряване на среда, свободна от езика на омразата и нетолерантността. Ще бъде маркирано и делото на българската страна за спасяването на българските евреи от лагерите на гибелта през 1943 година

В срещата участват Румяна Бъчварова - шеф на политическия кабинет на министър-председателя, Георг Георгиев - заместник-министър на външните работи и народен координатор за битка с антисемитизма, представители на Организацията на евреите в България " Шалом ", представители на дипломатическите задачи на страните членки на Международния алианс за възпоменание на Холокоста, измежду които Ерик Рубин - дипломат на Съединени американски щати в България и Ирит Лилиан - дипломат на Държавата Израел в България, както и хора от университетските среди.

След срещата ще бъде подписан манифест " Заедно против езика на омразата ".

Целта на самодейността е да се увеличи чувствителността на обществото към деянията на расизъм, антисемитизъм, ксенофобия, дискриминация и експанзия към другите. През септември 2018 година манифестът " Заедно против езика на омразата " беше подписан от кмета на София Йорданка Фандъкова, националния координатор за битка с антисемитизма Георг Георгиев и доктор Александър Оскар - ръководител на Организация на евреите в България " Шалом ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР