Снимка БулфотоПочти всеки трети българин (29%) с настоящ адрес в

...
Снимка БулфотоПочти всеки трети българин (29%) с настоящ адрес в
Коментари Харесай

Всеки трети българин е работил в чужбина или има близки навън

Снимка Булфото

Почти всеки трети българин (29%) с сегашен адрес в България персонално е работил в друга страна от Европейски Съюз или пък има родственици, които работят или са работили там през последните 5 години. Това демонстрират данни от социологическо изследване на организация АФИС, извършено в интервала 22-26 март измежду 1010 души, написа dnes.bg.

От проучването излиза наяве, че сумарно близо една трета от пълнолетното население краткотрайно или за непрекъснато са се пласирали на необятния европейски трудов пазар. Споделеният опит измежду родственици, връстници и другари има мощен резултат върху персоналните ползи, настройки и претекстове на човек. При хората в трудоспособна възраст, измежду тези, които имат един член на фамилията, който е работил в Европейски Съюз, 53% имат намерение да емигрират към Европейски Съюз - за непрекъснато (27%) или краткотрайно (26%), а 12% се двоумят.

При тези с двама или повече такива членове на семейството, желанието да последват образеца им се срещат още по-често и в по-категорична форма – общо 61% имат намерение да емигрират, от които 35% за непрекъснато.

Как наподобява профилът на " Европейска България "?

Въпреки публикуваната у нас визия, че има " приключване на мозъци ", проучването демонстрира, че това е половината от истината. Например, в случай че хората с родственици, работещи в Европа измежду българския етнос са 29%, то измежду малцинствата те са много повече – 59% при помаците и 51% при ромите. Парадоксално, само че „ най-европеизираните “ българи на процедура са ромите, българомохамеданите и турците, сочат данните.

Образователната характерност, обрисувана от Евростат, демонстрира, че България се отличава от останалите източноевропейски страни с наклонността за повишаване точно на ниско квалифицираната емиграция към други страни-членки. Данните на европейската статистика, която сумира национални статистики за пребиваващите жители на едни страни-членки в други, сочат, че българите в Европейски Съюз са към 900 хиляди. Според други данни обаче това число стига до 2 милиона и 100 хиляди души.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР