Снимка Булфото, архивСветовни кино компании идват да снимат продукции у

...
Снимка Булфото, архивСветовни кино компании идват да снимат продукции у
Коментари Харесай

Министърът на околната среда и водите: Спираме застрояването на диви плажове и каним Netflix и Disney да снимат там

Снимка Булфото, списък

Световни кино компании идват да снимат продукции у нас. Плажовете Корал, Кара дере, Паша дере и Иракли са измежду дребното останали родни плажове, където може да се види същинска природа.

Министърът на околната среда и водите Асен Личев разгласи, че през днешния ден е реализирана победа, обвързвана с несъразмерното застрояване по родното Черноморие. Той разгласи че стопира застрояването на плажовете Корал, Иракли, Кара дере, Паша дере, както и на териториите зад тях.  

" Министерският съвет одобри решение, при което предпазени зони и опазване на райското кътче Корал остава към предпазена зона Ропотамо, Кара дере към плаж Шкорпиловци и Паша дере към Галата ", обясни Асен Личев.

“Освен за стопанската система аз и моят екип направихме и огромна стъпка към развиването на международната и филмовата промишленост. Големите компании като Disney и Netflix към този момент имат осователни аргументи да се настанят на българския пазар и да снимат сюжетите си на омайните кътчета на Черноморието, които през днешния ден ние лишихме от застрояване “, сподели министър Личев.

„ Плажовете Корал, Карадере и Иракли са дребното останали плажове, където може да се види същинска природа. Това е голяма победа за българската стопанска система. Ако желаеме да развиваме туризъм, не може да има стена от хотели на Черноморието. Хора от цяла Европа могат да се насладят на дюни и да видят непокътнати типове. Този тип туризъм е доста по-доходоносен от този на който сме се нагледали до в този момент. За първи път имаме министър, който е тук да отбрани екологията. Така България може да прави повече ", сподели министърът на стопанската система Кирил Петков.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР