Снимка БГНЕСОфициални лица от американската администрация смятат, че дните на

...
Снимка БГНЕСОфициални лица от американската администрация смятат, че дните на
Коментари Харесай

Дните на Тилърсън като държавен секретар изглеждат преброени

Снимка БГНЕС
Официални лица от американската администрация считат, че дните на Рекс Тилърсън на поста държавен секретар са преброени поради различията му с президента на страната Доналд Тръмп, предава БГНЕС.
Това оповестява в петък телевизия Си Ен Ен, базирайки се на анонимни представители от изпълнителната власт на Съединени американски щати. Според медията " повече от 10 източника от администрацията и дипломатическите кръгове " разказват връзките сред Тилърсън и Тръмп като цялостно проваляне. По техни сведения сред президента и ръководителя на външнополитическото ведомство сега несъмнено не се следят " толкоз близки взаимоотношения, каквито Тръмп поддържа с други членове на кабинета си ".
" Малък брой хора смятат, че Тилърсън ще остане в Държавния департамент още дълго време ", отбелязва Си Ен Ен. По-рано пък осведомителният портал " Аксиос " заяви, че " съветници и съдружници на Тръмп " даже към този момент разискват назначението на Майкъл Помпео на мястото на Рекс Тилърсън, макар че понастоящем Помпео е шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ. Интернет изданието цитира лица, които са надълбоко осведомени за динамичността на междуличностните връзки в актуалната администрация на Съединени американски щати. Именно те разясняват, че връзката сред Тръмп и Тилърсън е " обтегната до краен лимит и не предстои на възобновяване ", защото двамата са изгубили цялостно доверие един в различен. Последната капка е било признанието на Тилърсън пред медиите в сряда, когато той намерено показа, че в действителност има различия с президента на Съединени американски щати по съществени външнополитически въпроси.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР